Gazete Vatan Logo

Renault’nun ilk 4x4’ü Ekim’de araziye çıkıyor

Renault’un SUV modeli Koleos, Auto Show 2008 fuarıyla birlikte Türkiye’de satışa sunulacak.

Aracın 3 farklı motor seçeneği bulunuyor

Renault’un ilk 4x4 crossover modeli Koleos nihayet araziye indi. 400 milyon euro yatırımla ortaya çıkan araç, Renault’nun 4x4 segmentindeki eksikliğini giderecek. Koleos, Türkiye’de satışa Ekim’de çıkacak. Koleos’un Fas’ta gerçekleştirilen test sürüşünde soruları yanıtlayan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, 4x4’lerin Türkiye’de yüzde 6’lık bir pazarı olduğunu ve bu trendin yükselerek arttığını belirtti. Aybar, özellikle Renault isminin getireceği popülerliğin kendilerine avantaj kazandıracağına dikkat çekerken, Koleos’un Türkiye’ye İstanbul Auto Show’da geleceğini söyledi ve ekledi: “Lansmanın bu döneme gelmesinin avantajlarını kullanacağız.”

Önden tipik Renault

Koleos, önden bakıldığında tipik bir Renault çizgisinde. Koleos’un tasarımcıları özellikle saldırgan olmayan, gösterişten uzak bir model tasarladıklarını söylüyor. 4x4’ün 3 farklı motor seçeneği var. 2.0 dCi motorun 150 ve 175 beygir güç üreten versiyonları bulunuyor. 2.5 litrelik benzinli motor ise 170 beygir gücünde. Koleos’ta sürüş açısından 2 özellik dikkat çekiyor. Rampada Kalkış Yardım Sistemi eğim açısı yüzde 10’un üzerinde olan rampalarda kullanılıyor. Bu sistem devreye girdiğinde ayağınızı frenden 3 saniye çekme süresini kazanıyorsunuz. Böylece kalkışlar daha rahat oluyor. İnişte Hız Kontrol Sistemi yüzde 10’dan fazla eğim olan yollarda kullanılıyor. Bu sistemle Koleos, en fazla saatte 7 kilometre hızla hareket ediyor. Bu limit aşıldığında sistem devreye girerek hızı 7 kilometrede sabitliyor.

Yeni Symbol’ün dünya lansmanı İstanbul’da

RENAULT Euromed Bölgesi Ticari Direktörü Gilles Moncondhuy, Türkiye’de Renault’nun bir dünya lansmanı yapacağını açıkladı. Moncondhuy, “Auto Show’da sürprizimiz var” dedi. Edindiğimiz bilgiye göre, dünya prömiyeri yapılacak model yeni Symbol olacak.

Haberin Devamı