Gazete Vatan Logo

Renault Grubu'nda planlar yenilendi

Groupe Renault, 3 yıl içerisinde 2 milyar avrodan fazla tasarruf sağlamayı hedefliyor

Renault Grubu'nda planlar yenilendi

Renault Grubu'nda planlar yenilendi . Group Renault tarafından yapılan açıklamada grubun hızlı toparlanmasında ana rol oynayacak. Flins ve Guyancourt tesislerindeki faaliyetlerin yeniden düzenleneceği belirtildi.İş gücünü yeniden yapılandırma projesi, yeniden eğitim kurum içi görev değişiklikleri ve gönüllü ayrılma üzerine kurulu olacak. Üç yıla yayılacak proje kapsamında, Fransa'da 4 bin 600, dünyanın geri kalanında da 10 binden fazla pozisyon daha azaltılacak.

Sosyal diyalog önemli

Renault Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard, konu hakkında şunları söyledi: "Öngörülen dönüşümü başarabilmek ve bu planı uygulayarak Grubumuzu değerine kavuşturmak için varlıklarımıza, değerlerimize ve şirketin yönetimine olan güvenim tam. Planlanan değişiklikler, uzun vadede şirketin sürdürülebilirliğinin ve gelişiminin sağlanmasında temel öneme sahip. Birlikte ve İttifak'ın ortaklarının desteği ile hedeflerimize ulaşacak ve Groupe Renault’yu gelecek yıllarda otomotiv sektörünün en büyük oyuncularından biri haline getireceğiz. Sorumluluğumuzun farkındayız ve planlanan dönüşümün ancak Grubumuzun tüm paydaşlarına saygı gösterilerek ve örnek bir sosyal diyalog yoluyla gerçekleşebileceğini düşünüyoruz."

Haberin Devamı

Üretim kapasitesi düşecek

Yeniden yapılanma projesinde ittifakın yaklaşık 800 milyon avro değerindeki varlıklarından faydalanarak verimliliği artırmak ve mühendislik maliyetlerini azaltmak geliyor. Küresel üretim kapasitesi 2019'da 4 milyon araçtan 2024'e kadar 3,3 milyon araca çekilecek.. Fas ve Romanya'da planlanan kapasite artırımı projelerinin askıya alınması söz konusu olurken grubun, Rusya'daki üretim kapasitelerinin yeniden düzenlenmesine de karar verildi. Alpine A110 modelinin üretimi sona erdiğinde Dieppe tesisinin yeniden dönüşümü için tekrar planlama yapacak olan Groupe Renault Çin merkezli Dongfeng Renault Automotive Company Ltd. (DRAC) şirketindeki hisselerini Dongfeng Motor Corporation'a devredecek.

Çin'de Renault markalı içten yanmalı motorlu binek araç faaliyetlerini durduracak.Groupe Renault 1898'den bu yana otomobil üretiyor. Grubun 40 üretim tesisi, 12 bin 800 satış noktası ve 180 binden fazla çalışanı ile 2019 yılında 134 ülkede yaklaşık 3,8 milyon araç satışı bulunuyor.

Haberin Devamı