Gazete Vatan Logo

Renault’dan bir değil iki yeni yatırım müjdesi

Türkiye’yi stratejik üretim merkezi olarak belirleyen Renault, Bursa fabrikasına iki yeni model getireceğinin sinyalini verdi

Türkiye’yi stratejik üretim merkezi olarak belirleyen Renault, Bursa fabrikasına iki yeni model getireceğinin sinyalini verdi. Oyak Renault Genel Müdürü Alain Gabillet, “Yeni model ve kapasite artışı 2007 yılı başında açıklanacak” dedi

Uluslararası fuar takvimine girerek dünyanın en büyük fuarlarıyla birlikte anılmaya başlayan Auto Show’dan yeni yatırım müjdesi çıktı. Oyak Renault Genel Müdürü Alain Gabillet, Renault Başkanı Carlos Ghosn’un açıkladığı 2009 Kontratı’yla birlikte 26 yeni modelin pazara sunulacağını hatırlatarak, “Biz de yeni modeller, yeni projeler almak istiyoruz. Bunun üzerinde de çalışıyoruz. Hatta bu çalışma 26 araç içinden 1 değil 2 araç olması üzerine” dedi.

Avrupa’da Renault’nun 3 yılda 800 bin araç satmayı hedeflediğini belirten Gabillet, “Renault’nun bu hedefler için Türkiye’ye ihtiyacı var, bizden de destek alacaklar. Türkiye bölgesel ve stratejik bir üretim merkezi olacak. Ocak 2007’de projeler açıklanacak” dedi. Clio Station Wagon üretimi için son aşamaya gelen Oyak Renault, kapasiteyi de artırmayı planlıyor. Gabillet, mevcut 250 bin kapasitenin 350 bin adede çıkartılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek resmi açıklamanın yine 2007 başında yapılacağını belirtti.

Rahmi Koç: Çinli otolar bahar getirmez
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Türkiye pazarına girmesi konusunda yoğun tartışmalar yaşanan Çin üretimi otomobillere ilişkin, “Bir çiçekle bahar olmadığı gibi, bir arabayla da bahar olmaz” yorumunu yaptı.

Auto Show’da Koç Grubu’na bağlı Fiat, Alfa Romeo, Ferrari ve Lancia standlarını ziyaret eden Rahmi Koç, dünyada ilk kez bu fuarda tanıtılan Linea’nın Türkiye’de üretilmesinin hayallerinden geçmeyen bir gelişme olduğunu dile getirdi. Koç, “Hayatımın nadir mutlu günlerinden birini yaşıyorum” diye konuştu.

Sabancı: Otomotivde teşviği hakediyoruz
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türk otomotiv sektörünün moral ve teşviği hakettiğini söyledi. Toyota standını ziyaret eden Sabancı, “Sektör biraz morali hak ediyor. Biraz teşvik, tebrik istiyoruz her işte olduğu gibi. Ama onun ötesinde Türk özel sektörü otomotiv sektörü hakikaten kendi başarısını kendi kanıtlıyor” diye konuştu.

Otomotiv sektörünün havalandığını ve büyük başarılara imza attığını belirten Sabancı, “Boş verin hükümetten desteği. Özel sektör yapıyor işte. Bu sektör kuvvetli kimseye ihtiyacı yok” dedi.

Auto Show 2006’nın en pahalısı Phantom
Birbirinden lüks ve sıradışı otomobillerin sergilendiği Auto Show’un en pahalı modeli Borusan Otomotiv standındaki Rolls Royce’un Phantom modeli oldu. 750 bin euro etikete sahip Phantom, İngiltere’den gelen Rolls Royce’un özel pazarlama uzmanı tarafından özel müşterilere tanıtılacak. Borusan Otomotiv Marka Direktörü Faik Akkök, Phantom’a ilginin sürdüğünü ve bir müşterinin alması halinde arkasının geleceğini söyledi.

NOTLAR....
* Paris, Cenevre ve Tokyo gibi önemli fuarlar listesine dahil olan İstanbul Auto Show, bugün kapılarını ziyaretçilere açıyor. 12 Kasım’a kadar sürecek fuarda dünyada ilk kez sergilenecek modeller, konseptler, özel şovlar ve geleceğin teknolojileri sergilenecek.

* Fuarda bu yıl birçok ilklere imza atılacak; ucuz Çinli otomobillerden Türk tasarımcıların imzasını taşıyan konseptlere kadar farklı kesimlere hitap eden modeller yer alıyor.

* CNR Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ile Otomotiv Distribütörleri Derneği Başkanı Yüksel Mermer’in açılış konuşmasını yaptığı fuara hükümet kanadından ise müşteşar seviyesinde katılım oldu. Hükümeti Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Adem Şahin temsil etti.

* Tofaş’ın Bursa’da ürettiği Fiat Linea ve Polonya’da üretilen Opel Astra sedanın dünya tanıtımlarının da yapıldığı fuarda 65’in üzerinde yeni model ilk kez Türk tüketicisiyle buluşuyor.

* Çinli Chery marka otomobiller 7’den 70’e ilgi görürken, tepe yöneticilerde bu markaya kayıtsız kalamadı. Otomotiv sektörünün duayenlerinden Skoda Auto’nun patronu Orhan Yüce de Chery standını ziyaret etti. Mermerler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer’le uzun süre sohbet eden Yüce, markayla ilgili ayrıntılı bilgiler aldı.

* Fuarın gözdesi her zaman olduğu bu yıl da lüks ve sıradışı otomobiller oluyor. Daha Türkiye pazarına gelmeden Audi’nin 420 beygir gücündeki sıradışı modeli R8’e 3 sipariş alındı. Otomobilin 290 bin euro fiyatla satılması bekleniyor.

Haberin Devamı