Gazete Vatan Logo

Renault 15 bin aracını geri çağırdı

Renault 15 bin aracını geri çağırdı

Fransa Çevre Bakanı Royal, 15 bin aracın satışa çıkmadan önce motor kontrolü için geri çağrıldığını duyurdu.

Fransız RTL radyosuna konuşan, Fransa Çevre Bakanı Segelone Royal, Fransız otomobil üreticisi Renault'nun henüz satışa çıkmayan 15 bin aracını motor filtre kontrolünün yapılması için geri çağırdığını duyurdu.

Yeni araçların motor filtre normlarını karşılaması gerektiğinin altını çizen Royal, kontrolün yarım gün içerisinde bitirilebileceğini dile getirdi.

Dün de Renault Satış Direktörü Thierry Koskas, Fransız basınına yaptığı açıklamada otomobillerde emisyon değerlerinin azaltılması için gelecek haftalarda uygulamaya sokulacak bir plana ilişkin hükümet yetkilileriyle anlaşmaya varıldığını bildirdi.

Koskas ayrıca2015 yılında 2,8 milyon araç satan Renault'nun dünya çapındaki satışlarını önceki yıla göre yüzde 3,3 oranında artırdığını duyurmuş ve Renault'nun emisyon değerleri konusunda hiçbir hile yapmadığını dile getirmişti.

Alman otomobil devi Volkswagen’de emisyon değerlerinin manipülasyonuna ilişkin geçen yıl yaşanan skandalın ardından, geçen hafta Fransa Çevre Bakanlığının talimatı üzerine bağımsız bir teknik komisyon, ülkedeki otomobil üreticilerine ani bir baskın düzenleyerek üretilen araçları kontrolden geçirmişti.

Haberin Devamı

Baskın haberinin ardından Renault hisseleri yüzde 20 oranında düşmüştü. Gün sonunu ise şirket yüzde 10 kayıpla kapatmıştı.