Gazete Vatan Logo

Renault: Artık saldırıya geçiyoruz !

“2009 Kontrat Planı’nı açıkladıktan sonra son iki yıldır savunmadaydık. Şimdi yeni modellerle dünyada saldırıya geçiyoruz”

FRANSIZ otomotiv devi Renault’un Başkanı Carlos Ghosn, fuarda 10 yeni modeli vitrine çıkardıklarını belirterek, “2009 Kontrat Planı’nı açıkladıktan sonra son iki yıldır savunmadaydık. 10 yeni modelle dünya otomotiv pazarında saldırıya geçiyoruz” dedi. Ghosn, Bursa’daki fabrikalarının aynı anda 5 farklı kasaya sahip otomobil üretebilen tek üretim merkezi olduğunu da vurgulayarak, “Bursa bizim en hızlı çalışan fabrikamız. En kârlı operasyonlarımızdan da biri. Bursa, Renault’un gelecek planları içindeki sağlam yerini koruyacak” diye konuştu. Renault, Frankfurt Motor Show’da, Türkiye’de üretilecek Clio Grand Tour’u da tanıttı. Ghosn, “Elbette Renault, Bursa’da daha fazla üretim yapmak istiyor, yeni modeller gündeme getirmeyi planlıyor. Ancak, diğer üretim merkezlerimizi de dikkate alarak bu işi dengeli götürmek durumundayız” dedi. Ghosn, otomobillerde kilometre başına çevreye salınan karbondioksit oranında AB ortalamasının 160 gram olduğuna da değinerek, “Renault bu oranı 144 grama düşürdü. 2009 Kontrat Planı hedeflerine ulaştığımızda bu rakam 140 grama inecek” dedi.


Aybar: 2008 bizim yılımız olacak

RENAULT Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, fuarda sergilen yeni modellerin yakında Türkiye’ye geleceğini belirterek, “Yılbaşından sonra Laguna ile başlayacağız. Sonra Kangoo, Clio Grand Tour gelecek. 2008 bizim yılımız olacak” dedi.

Yeni Laguna’nın anahtar kartı çamaşır makinesine dayanır

Carlos Ghosn, Renault’un bu kadar kısa sürede 10 yeni modeli hiç geliştirmediğini ifade ederek, “Frankfurt’ta yeni Twingo, Laguna, Clio Grand Tour, Koleos, Kangoo, Kangoo Compact Concept, Sandero, Logan pickup ve Laguna Coupe Concept’i tanıtıyoruz. 1.5 yıl önce 2009 Kontrat Planı’mızı açıkladığımızda 26 yeni model üreteceğimizi duyurmuştuk. 10 modeli kısa sürede pazara çıkarmış olacağız. 2008’de neredeyse her ay yeni bir modelimizi tanıtıyor olacağız” dedi.

Ghosn, Laguna’nın özelliklerine de değinerek aracın anahtar kartının daha önce sudan etkilendiğini ifade ederek, yeni gelişmeyi şöyle anlattı: “Yeni Laguna’yı geliştirirken bunun üzerinde çok çalıştık. Yeni Laguna’nın anahtar kartını çamaşır makinesine atıp yıkasanız bile artık sudan zarar görmüyor.”

Haberin Devamı