Gazete Vatan Logo

Rektöre gözaltı şoku

Selçuk Üniversitesi Rektörü yolsuzluktan gözaltına alındı

Konya’da 7 aydır süren yolsuzluk operasyonunun son dalgasında, 30 kişiyle birlikte Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan da gözaltına alındı. Rektör Okudan, operasyonu yürüten yürüten Şube Müdürü Anadolu Atayün’e 2 yıl önce başarı ödülü vermişti.

Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Nisan 2008’de başlattığı Okyanus Operasyonu’nun üçüncü dalgasını dün sabah erken saatlerde gerçekleştirdi. Aralarında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ve Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Rıza Sarıbabıççı, Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Atilla Çalışkan’ın da bulunduğu 30 kişi, ihalelere fesat karıştırmak ve yolsuzluk suçundan gözaltına alındı. Sabah saat 05.00’da, 8 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda Rektör Okudan, Meram İlçesi Yeni Yol Üzerinde Eğitim Fakültesi Kampüsü’nde bulunan ve rektörlük lojmanı olarak kullanılan villada gözaltına alındı. Polis Prof. Dr. Okudan’ın rektörlükteki makam odasında da arama yaptı.

Bilgisayarlara el kondu

Operasyonda, gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerindeki bazı evraka ve bilgisayarlara el konuldu. Polis kaynakları Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın ‘Örgüt yöneticisi’ olmak suçlamasıyla şüpheli olarak gözaltına alındığını açıkladı. Okyanus Grubu’nun, Selçuk Üniversitesi’nin yaklaşık 12 yıldır yeni tıp fakültesi inşaatı, yemek, güvenlik, tıbbi malzeme gibi ihalelerin bir çoğunu kazandığı biliniyor.

Cumhuriyet altını vermişti

Rektör Okudan, 2006 yılında 10 Nisan polis bayramında Polisevi’nde Konya Valiliği tarafından düzenlenen başarılı polis müdürlerinin ödüllendirildiği programa katılmış, dün kendisinin de gözaltına alındığı operasyonu yöneten Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Anadolu Atayün’e yaptığı başarılı operasyonlar nedeniyle layık görülen ödüllerini vermişti. Okudan, takdirname, plaket ve cumhuriyet altını verdiği Atayün’ü başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etmiş, bu an fotoğraf karelerine yansımıştı. Nisan ayından bu yana devam eden operasyonları yöneten polis müdürü Anadolu Atayün’ün Konya’da görev yaptığı 4 yıl içinde çok sayıda operasyona imza attığı belirtildi.

ÖNCE SEZER SONRA DA GÜL ATADI

2003 yılında Selçuk Üniversitesi’ndeki rektörlük seçimini kazanan Prof. Dr. Süleyman Okudan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atanmıştı. 2007 yılında da üniversitedeki seçimde en fazla oyu olan Okudan, bu kez Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yeniden Selçuk Üniversitesi Rektörü olarak atandı.

Dalga dalga ‘Okyanus’

Emnİyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Nusret Argun’un yaptığı Okyanus Şirketler Grubu’na yönelik ilk olarak 26 Nisan 2008 tarihinde operasyon düzenledi. Operasyonda tıbbi malzeme, temizlik, güvenlik, yemek ve 12 ilde doğalgaz dağıtım ihalelerine giren firmaya yönelik olarak, ‘Suç örgütü kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek, tehdit, baskı, şantaj, sahtecilik,’ suçlamasıyla, şirket çalışan ve yöneticilerinin ev ve işlerlerindeki tüm evrak ve bilgisayarlara el konuldu. Ardından Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla 24 Eylül 2008’de yapılan ikinci operasyonda, Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Müdürü Dr. Mustafa Mete, Okyanus Şirketler Grubunun İnsan Kaynakları Uzmanı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Konya Şubesi Başkanı Arif Aytürk tutuklandı.

8 ilde 30 gözaltı

Konya’nIn yanı sıra, Afyonkarahisar, Adıyaman, Adana, Malatya, Karaman, Kahramanmaraş ve Kütahya’da yapılan Okyanus Operasyonu’nun üçüncü dalgasında gözaltına alınan 30 kişinin arasında şu isimler bulunuyor: Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Rıza Sarıbabıççı, Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü A.Ç., Selçuk Üniversitesi Sağlık ve Kültür Daire Başkanlığı Satın Alma Şube Müdürü Ü.D., Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M.A., Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı A.S.

Haberin Devamı