Gazete Vatan Logo

Rekor kırılabilir

Yabancıya gayrimenkul satışının döviz kazandırıcı hizmet kapsamına alınma ihtimali beklentiyi şimdiden arttırdı.

Yabancılara gayrimenkul satışının ‘döviz kazandırıcı hizmet’ kapsamına alınabileceğinin açıklanması, sektörün gelecek yıla yönelik hedeflerini şimdiden iki katına çıkardı. Sektör temsilcileri, ilgili düzenlemelerin hayata geçmesi durumunda gelecek yıl yabancılara döviz girdisi rekoru kırabilecek gayrimenkul satılabileceği görüşünde.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin konut sektörünün en önemli döviz gelirlerinden biri olduğu ve Maliye Bakanlığı ile ortak bir noktaya ulaşmaya çalıştıkları yönündeki açıklamaları, gayrimenkul piyasalarında heyecanlı bir bekleyişi beraberinde getirdi.

Ankara’da faaliyet gösteren ve Rusya, Katar, Kuveyt, Dubai, Ukrayna, Japonya gibi çok farklı ülkelerden yatırımcılara gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veren Onursal Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, 2015 yılında ‘20 bin konut, 5 milyar dolar gelir’ hedefine 10. ay itibariyle yaklaşıldığını söyledi.

Hedefler iki katına çıktı

Türkiye’de geçen yıl 1 milyon 100 binden fazla konut satıldığını anımsatan Öngün, “Bunun yaklaşık 19 bini yabancılarındı. Bu yıl beklenti 20 bine yakın. ‘Döviz kazandırıcı hizmet’ uygulamasıyla sektör, gelecek yıla yönelik hedeflerini şimdiden iki katına çıkardı. Yabancılar sadece konutu değil, gayrimenkul temelinde diğer tüm yatırım enstrümanlarını da çok önemsiyor. İngilizler ve Ruslar Ege ve Akdeniz sahillerinde alım yaparken, Körfez Ülkeleri ve Ortadoğu’lu işadamları İstanbul ve Ankara’yı tercih ediyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Son dönemlerde Ankara’nın yabancı yatırımcıların gözdesi haline geldiğini anlatan Öngün, şöyle devam etti:

“Başkent kısa zamanda hemen her alanda çok büyük gelişimlere imza attı. Kent geliştikçe gayrimenkullerin de değeri arttı. Buna rağmen Ankara özellikle yatırım amaçlı arsa, tarla gibi konularda halen çok bakir. Irak, Dubai, Katar gibi ülkeler başta olmak üzere Arap işadamlarının Ankara için çok büyük yatırım planları var. ‘Döviz kazandırıcı hizmet’ konusunun temeli iyi oturtulur ve cezbedici fırsatlar sunulabilirse Türkiye kısa zamanda sadece gayrimenkul üzerinde kazanacağı paralarla döviz girdisi rekoru kırar.”

Haberin Devamı