Gazete Vatan Logo

Rekor kırdı hedef büyüttü

Turkcell, 3’üncü çeyrekte 5.8 milyar TL ile bir çeyrekte elde edilen en yüksek gelire ulaştı. 9 aylık dönemde büyüme oranı yüzde 20.8’e toplam gelirler 15.7 milyar TL’ye çıktı. Şirket 2018 için hedef büyüttü.

Rekor kırdı  hedef büyüttü

Turkcell, 2018 yılına ilişkin 3’üncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Bu çeyrekte gelirlerini yüzde 26.1 artıran Turkcell, 5.8 milyar TL’lik gelir ve yüzde 46.6 artışla 2.4 milyar TL FAVÖK elde ederek tüm zamanların en yüksek 3 aylık grup geliri ve FAVÖK’üne imza attı.

Aynı dönemde FAVÖK marjı yüzde 41.3 olarak gerçekleşirken net kâr 241 milyon TL oldu. Artan performansın da etkisiyle Turkcell’in 2 yıllık kümülatif gelir büyümesi yüzde 59, FAVÖK artışı yüzde 97 olarak gerçekleşti. Yılın 9 ayındaki performansa bakıldığında Turkcell toplamda, yüzde 20.8 büyüme ile 15.7 milyar TL ciroya, yüzde 45.9 artışla 6.5 milyar TL FAVÖK’e ve yüzde 41.8 FAVÖK marjına ulaşmış oldu.

İlk 9 aydaki net kâr 1.2 milyar TL olarak gerçekleşti. Analistler Turkcell’in gelirlerindeki bu artışın yeni dijital servislerin başarısına bağlı olarak abone sayısındaki artış ve ürün çeşitliliğinden kaynaklandığını belirtti.

Hedef büyüttü

3’üncü çeyrekte piyasa beklentisinin üzerinde kâr açıklayan Turkcell, hedef büyüttü. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “9 ayda gerçekleşen güçlü performansımızı esas alarak, 2018 için gelir büyümesi ve FAVÖK marjı hedeflerimizi sırasıyla, yüzde 20-22 ve yüzde 39-41 olarak yukarı yönlü güncelliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

19 milyon faturalı

Turkcell son çeyrekte 191 bin müşteri kazanıp faturalı müşteri sayısını 19 milyona yükseltti. Mobil müşteri sayısı 34.9 milyona ulaştı. 3’üncü çeyrekte fiber müşteri sayısı da 43 bin artarak 1.3 milyon oldu. Turkcell uygulamaları dışındaki çeşitli servisleri de kullanıcılarının seçebilmesine olanak sağlayan Lifecell, bu esnek teklifin de etkisiyle, bu çeyrekte de müşteri sayısını 2’ye katladı. Lifecell müşteri sayısı 1.6 milyona çıkarken BiP, 9.7 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı.
Zorlu bir testi başarıyla geçtik
Turkcell’in daima verimliliği ön planda tutarak yatırımlarını sürdürdüğünün altını çizen Kaan Terzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Turkcell olarak son 3.5 yılda oluşturduğumuz iş modeli, 2018’in 3’üncü çeyreğinde de makroekonomik dengelerin zorlu testinden başarıyla geçti. Günün 1.440 dakikasının her birinde müşterilerimiz için değer yaratma hedefiyle sunduğumuz dijital servislerimizin indirme sayısı 130 milyona ulaştı. 4.5G’li müşterilerimizin aylık ortalama veri kullanımı bu çeyrekte 7 GB olarak gerçekleşti. Güçlü operasyonel performansımızla dünya ekonomilerinde gözlemlediğimiz olumsuz etkilere rağmen tüm zamanların rekorunu kırdık. Makroekonomik dengelerin zorlu testinden başarıyla geçtik.”

Haberin Devamı