Gazete Vatan Logo

Reina saldırısı kurbanları son yolculuğuna uğurlanıyor

Gece kulübü Reina'da yılbaşı eğlencesi sırasında düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitirenler bugün toprağa veriliyor.

Reina saldırısı kurbanları son yolculuğuna uğurlanıyor

Büşra Kösa arkadaşlarıyla birlikte yılbaşı gecesi Ortaköy'deki ünlü gece kulübü Reina'ya eğlenmeye gitti. Kösa ve 2 arkadaşı yeni yılın ilk saatlerinde düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitirdi. Büşra için bugün Gaziosmanpaşa Merkez Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene CHP Eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz ile Büşra Kösa'nın çok sayıda yakını ve arkadaşı katıldı. Büşra'nın babası Mustafa Kösa, annesi Hülya Topuzlu ile ablaları Kübra ve Çağla Kösa cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Törende Büşra'nın ailesi, yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. Saldırı sırasında Büşra Kösa ile birlikte olan Duygu isimli arkadaşı da tabuta bakıp uzun süre ağladı. Cenaze töreninin ardından Büşra'nın tabutu omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu.

"YAVRUM BENİ ÖPTÜ GİTTİ, GELMEDİ"

Tabutun arkasında ilerleyen acılı anne Hülya Topuzlu'nun, "İnsan insana nasıl kıyabiliyor? Nasıl bir dünyada yaşıyoruz? Şehitlere ağlıyoruz, benim de başıma geldi. Yavrum beni öptü gitti, gelmedi. Allah cezalarını versin" şeklindeki sözleri yürek burktu. Büşra Kösa, Habipler'deki Cebeci Mezarlığı'nda toprağa verildi.

4 AY ÖNCE AĞABEYİNİ KAYBETTİ

Haberin Devamı

Öte yandan, Büşra Kösa'nın 26 yaşındaki ağabeyi Barış Kösa'nın, Bursa'da kurban bayramının ilk gününde silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü öğrenildi.

KORAY KARAKOÇ ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

AİLESİ ile birlikte Almanya'da yaşayan ve yılbaşı gecesi tur şirketiyle geldiği İstanbul Ortaköy'deki gece kulübünde yaşanan terör saldırısında yaşamını yitiren Koray Karakoç, memleketi Ankara'nın Haymana İlçesi'nde toprağa verildi.

Almanya'nın Münih kentindeki Lundsberg kasabasında yaşayan 26 yaşındaki Koray Karakoç, tur şirketiyle yılbaşını kutlamak için İstanbul'a geldi. Yılbaşı gecesi gittiği Reina'da yaşanan terör saldırısında sırtından aldığı kurşunla hayatını kaybeden Karakoç'un cenazesi, doğum yeri Haymana'ya getirildi. Karakoç, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Haymana Şehir Mezarlığı'nda gözyaşları içinde defnedildi.

Haberin Devamı


Cenazede, Karakoç'un babası Mehmet Emin Karakoç, güçlükle ayakta durmaya çalışırken, yanına aldığı diğer 2 oğluyla beraber en büyük oğlu olan Koray'ın cenaze namazına katıldı. Haymana'nın Çalış Mahallesi'nden 1990'lı yıllarda Almanya'ya çalışmaya giden baba Karakoç'un 3 oğlundan Münih doğumlu olan Koray Karakoç'un, Almanya'da elektrik ve elektronik üzerine çalıştığı öğrenildi. Kardeşleri Gökay ve Ali de ağabeyleri Koray'ın cenazesinde birlikte geldikleri babasıyla hazır bulundu. Anne Hayat Karakoç'un ise geçirdiği bir ev kazası nedeniyle ayağı kırık olduğu için oğlunun cenazesine katılamadığı belirtildi.

MUSTAFA SEZGİN SEYMEN TRABZON'DA TOPRAĞA VERİLDİ

İSTANBUL Ortaköy'deki bir eğlence mekanındaki terör saldırısında hayatını kaybedenlerden 32 yaşındaki Mustafa Sezgin Seymen'in cenazesi Trabzon'un Sürmene İlçesindeki babaevine getirildi, yakınları gözyaşlarına boğuldu. Seymen'in cenazesi ardından toprağa verildi.

Yılbaşı gecesi İstanbul'da ünlü bir gece kulübünde gerçekleştirilen terör saldırısında kasığına aldığı kurşunla hayatını kaybeden Mustafa Sezgin Seymen'in cenazesi, öğle saatlerinde baba evine getirildi. Türk bayrağına sarılı tabut eve yaklaşınca abla Didem Seymen, "Mustafam" diye bağırarak feryad etti, acılı anne Saime Seymen de, "Oğlum, ballım, tatlım. Sen şehit mi oldun? Arkadaşların düğününe gelecekti, cenazene geldi" diyerek gözyaşı döktü. Mustafa Sezgin Seymen'in tabutunun başından ayrılmayan 3 aylık nişanlısı Sezen Arseven de sürekli gözyaşı döktü.

Haberin Devamı


'HOCAM, MSUTAFA ŞEHİT'

Helallik alınması sırasında din görevlisince yapılan dua sırasında kalabalıktan birinin, "Hocam, Mustafa şehit. Kurban olayım sana, Mustafa'nın şehit olduğunu söyle. Çekinme, söyle" diye seslenince din görevlisi, "Cenabı Allah inşallah şehitlerden yazar" diyerek duasına devam etti.

ŞEHİT POLİS MERSİN'DE TOPRAĞA VERİLDİ

İSTANBUL'da gece kulübü Reina'da yılbaşı eğlencesi sırasında düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru 21 yaşındaki Burak Yıldız, memleketi Mersin'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi morgundan alınan şehidin cenazesi, helallik alınması için baba evine götürüldü. Ardından törenin yapılacağı Muğdat Camisine getirilen Yıldız'ın cenazesi gözyaşlarıyla karşılandı. Bekar olan Burak Yıldız'ın babasının bir süre önce vefat ettiği belirtilirken, anne Aslı Yıldız gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazı öncesi yakınlarının desteğiyle oğlunun tabutunun yanına giden acılı 3 çocuk annesi Aslı Yıldız, fotoğrafını alıp öptü. Şehidin annesi kısa süre sonra bayılarak düştü. Yanındakilerin müdahale etmesiyle sedyeye alınıp ambulansa götürülen anne Yıldız, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Polis parkası giyen şehidin dayısı Ahmet Dursun ise tabutun yanında bulunan fotoğrafını defalarca öperek, "Dik duracağım, ağlamayacağım" dedi. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı cenaze törenine Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve eşi Zeliha Elvan, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, şehit polisin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

ELVAN ÇİFTİNDEN ACILI AİLEYE DESTEK

Bakan Elvan, şehit polisin dayısı Ahmet Dursun'un elini tutarak tören boyunca destek oldu. Zaman zaman Dursun'u teselli eden Bakan Elvan, ailenin yanında olduklarını belirtti. Törenin ardından kardeşinin tabutunun arkasından giden Leyla Yıldız'a Lütfi Elvan'ın eşi Zeliha Elvan ve Vali Özdemir Çakacak'ın eşi Kevser Çakacak destek oldu. Elvan ve Çakacak, acılı kızkardeşin koluna girip tören geçidini tamamlarken; şehit annesi Aslı Yıldız, büyük oğlu Murat Yıldız'a sarılıp uzun süre gözyaşları döktü. Şehidin cenazesi daha sonra omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Şehit polis memuru Burak Yıldız, Şehir Mezarlığı'nda yer alan şehitlikte toprağa verildi.

BEŞİKTAŞ SALDIRISINDAN KURTULAN FATİH ÇAKMAK

ORTAKÖY'deki ünlü gece kulübü Reina katliamında hayatını kaybeden güvenlik görevlisi Fatih Çakmak'ın (34) cenaze töreni Bağcılar Yavuz Selim Cami'nde öğle vakti düzenlendi. Cenazede Çakmak'ın babası Hasan Çakmak, annesi Ayten Çakmak ve kardeşleri taziyeleri kabul etti. Törene TBMM Başkanvekili ve CHP milletvekili Akif Hamzaçebi, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Reina gece kulübünün sahibi Mehmet Koçarslan ile Çakmak'ın iş arkadaşları ile yakınları katıldı.

ANNESİ TABUTUNA SARILARAK AĞLADI

Çakmak'ın annesi oğlunun tabutuna sarılarak ağladı. Ayten Çakmak'ı diğer oğulları teselli etti. Çakmak 4 kardeşinden biri olan Mehmet Çakmak ise kardeşinin öldürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kardeşinin dışarıda bir arkadaşıyla birlikte olduğunu ve saldırganın polisi vurduktan sonra kardeşinin içeri kaçarken arkadan vurulduğunu dile getirdi.


BEŞİKTAŞ'TAKİ SALDIRIDAN 3 DAKİKAYLA KUTULMUŞ

Kardeşinin Beşiktaş'taki terör saldırısından 3 dakika arayla kurtulduğunu söyleyen Mehmet Çakmak, "Beşiktaş'taki saldırıda da 3 dakika önceden araçları çıkmış. Annemi aradım, 'Fatih iyi mi?' diye sordum. 'Şimdi eve geldi' dedi. Daha sonra kardeşime ve eşine söylemiş 3 dakika arayla kurtulduğunu. Orada o kadar şehit olan insanların arasından; kendisinin şanslı olduğunu söylememiş. Onların acısını paylaşmış. Normal karşılamış. Ben şanslıyım diye düşünmemiş" dedi "

KİMİN ÖLDÜRDÜĞÜ UMRUMDA DEĞİL. BU BİR TERÖR SALDIRISI"

Mehmet Çakmak şunları da ifade etti; "Öfkeli değilim. Çünkü neden öfkeli değilim. Ne olduğunu bilmiyorum. Şu anda kimin öldürdüğü de benim umurumda değil. Bu bir terör saldırısı. Burada hep beraber acımızı paylaşmaya geldik. Kardeşimi son yolculuğuna uğurlamaya geldi. Şehit oldu kardeşim. Kim olduğunu da bilmiyorum. Kim olduğuyla da ilgilenmiyorum. Kimin şehit ettiği önemli değil. Bu bir terör saldırısı. Bugün benim kardeşim gitti. Yarın başkaları gitmesin diye en azından daha da derinlemesine önlem alınması lazım ki başka şehitler olmasın. Çünkü daha önceki şehitleri biz içimizde çok hissettik. Onda ne hissediyorsam aynı şekilde şu anda da hissediyorum. İnanınki bir farkı yok. Daha öncekilerde ne hissettiysem şu anda da onu hissediyorum. Samimi söylüyorum bunu." Çakmak'ın babası ise öfkeli olmadığını söyleyerek "Düşman belli değil, bir şey belli değil. Ne yapacaksın" dedi. Öğle vakti düzenlenen törenin ardından Çakmak'ın cenazesi Güneşli mezarlığına defnedildi.