Gazete Vatan Logo

Reina saldırganının eşi de işin içindeymiş

Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov’un eşi Zarına Nurullayeva’nın DEAŞ mensubu ve saldırıdan haberdar olduğu tespit edildi.

Reina saldırganının eşi de işin içindeymiş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Reina saldırısına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında saldırgan Abdulkadir Masharipov’un eşinin de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Savcılık tüm şüphelilerin ‘silahlı terör örgütüne üye olmak ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçlarından tutuklamasını istedi. Sevk yazısında saldırgan Abdulkadir Masharipov’un eşinin yakalandıktan sonra gerçek kimliği olan Zarına Nurullayeva ismini gizleyerek Fatıma Abdurrahim kod ismini kullandığı belirtildi. Nurullayeva’nın DEAŞ terör örgütü mensubu olduğuna dikkat çekildi.

O güne kadar birlikte kaldılar

Savcılık yazısına göre, Zarina Nurullayeva yakalanmadan bir gün önce kaldığı “Yabancı Terörist Savaşçılar Evi”ne gelen kimliği tespit edilemeyen iki DEAŞ militanınca oğlu ile birlikte tespit edilemeyen bir başka eve götürüldü. Nurullayeva, Reina eyleminde aktif rol oynayan şüpheli Yusuf kod isimli İlyas Mamaşaripov’un ailesi ile birlikte eylem tarihine kadar Başakşehir’de 20 gün birlikte kaldı.

Haberin Devamı

1 Ocak 2017 günü saat 01.30 sıralarında Zarina Nurullayeva, eşi şüpheli Abdulkadir Masharipov’un “Buralarda kalırsanız zarar görürsünüz” demesi üzerine DEAŞ militanlarınca Esenyurt’taki terörist evine götürüldü.

Tabancaları teslim etmiş

Tutuklamaya sevk edilenler arasında bulunan Bakhtiiar Abdurashıdov’un saldırıdan 3 gün sonra planlamada aktif rol oynayan Baro kod adlı DEAŞ militanı ile saldırgan Masharipov’u Zeytinburnu’dan alarak Pendik’teki eve götürdüğü belirtildi. Şüpheli Abdurashıdov’un bu buluşmada Masharipov’a ve Baro’ya örgütün gönderdiği tabancaları teslim ettiği anlatıldı.