Gazete Vatan Logo

Reina saldırganı Masharipov tutuklandı!

Reina saldırganı ile ilgili bir son dakika haberi geldi. Eğlence kulübünde 39 kişinin canına kıyan 60 kişiyi yaralayan DEAŞ’lı terörist Abdulkadir Masharipov, bu sabah tutuklama istemiyle adliyeye sevkedilmişti. Akşam saatlerinde gelen son dakika bilgisine göre ise İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılan sorgusunun ardından tutuklandığı belirtildi.

Reina saldırganı Masharipov tutuklandı!

Yılbaşı gecesi Reina'da 39 kişiyi katleden ve 15 Ocak günü Esenyurt'ta saklandığı hücre evinde yakalanan Özbekistan vatandaşı Abdulkadir Masharipov'un İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemlerinin tamamlandıktan sonra adliyeye sevkedildi.

Masharipov ifadesi sonrası 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme', 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma', 'Nitelikli Şekilde Birden Fazla Kişiyi Öldürme', 'Sayı ve Nitelik Bakımından Vahim Olan Silah veya Mermileri Satın Alınması Taşınması Bulundurulması' suçları kapsamında Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Masharipov çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KİMSE İÇERİ ALINMIYORDU

Saldırganın sorgulandığı Sulh Ceza Hakimliği'nin bulunduğu bölüme barıyer çekildi. O bölüme terör polisleri hariç diğer polisler ve başka suçlardan sevk edilen zanlılar bariyerin ötesine geçirilmiyordu.

ZIRHLI ARAÇLAR EŞLİĞİNDE ÇIKARILDI
Abdulkadir Masharipov tutuklama kararının ardından 3'ü zırhlı olan 8 polis aracından oluşan konvoy eşliğinde cezaevine doğru yola çıkarıldı. Masharipov Silivri Cezaevi'ne konuldu.

Haberin Devamı