Gazete Vatan Logo

Rehn'den Türkiye'ye destek

Olli Rehn müzakereleri dansa benzeterek, “Dansın hızını Tükiye belirler ama orkestra hiç durmamalı” dedi

‘AB ile Türkiye vals de yapabilir samba da...’

Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Komiseri Olli Rehn, AB olarak Türkiye Cumhuriyeti halkına yönelen terör saldırılarını lanetlediklerini ifade ederek, “AB, teröre karşı verdiği mücadelede Türkiye’nin yanındadır” şeklinde konuştu.

Olli Rehn, “Türkiye ve AB: Avrupa Enerji Politikası İçin Hep Beraber Birlikte” başlıklı konferansta yaptığı konuşmaya, Türkiye’de son dönemde yaşanan terör saldırılarında yaşamını yitirenlere başsağlığı dileyerek başladı. Rehn AB’nin teröre karşı Türkiye’nin yanında olduğu mesajını verdi. Rehn, AB üyeliği sürecinde sadece ve sadece Türkiye’nin reformların hızını belirleyebileceğini belirterek, “Bu, hızlı bir samba da olabilir, yavaş bir vals de. Ama orkestra ve müzik hiç durmamalı. Aksi takdirde süreç, hızını ve güvenini kaybedecektir” dedi. Rehn, Türkiye’de yaşanan seçim atmosferine işaret ederek, “Türkiye’deki evsahiplerimiz ve ortaklarımız için kolay günler olmadığını biliyorum” diye konuştu.

Babacan’a da takıldı

Başmüzakereci Ali Babacan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in konferansa katılmak konusunda gösterdikleri çabanın önemine değinen Rehn, Türkiye’nin AB ile entegrasyonunun seçim kampanyası sırasında bile bir kenara bırakılamayacak kadar stratejik bir konu olduğunun altını çizdi.

Rehn, “Sayın Babacan, burada net bir şekilde Türkçe konuşmayı yeğledi. Oysa normalde mükemmel bir Chigago aksanı ile konuşmayı yeğlerdi önceki toplantılarda. Dolayısıyla, bugün Türkçe konuşarak, bir nevi seçim kampanyasını da başlatmış oldu” diyerek uzun süredir beraber çalıştığı Babacan’a da takılmayı ihmal etmedi.


Haberin Devamı