Gazete Vatan Logo

28 saattir devam eden rehine krizinde son dakika!

Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinde eşi ve 4 çocuğunu otomobilde silahla rehin alan kişi, çocuklarını serbest bıraktı. Osman B.’nin elinde şu anda rehine olarak sadece eşi Gülşah tek kaldı. Polisin güvenlik önlemleri aldığı Direkli Mahallesi'ndeki olay yerinde Cumartesi saat 21.00'den itibaren ikna çabaları sürdü. Eyleme başladığı saatten beri araçtan hiç çıkmayan Osman B.’nin uyumadığı ve eşinin de yemek ve su gibi ihtiyacının giderilmediği belirtildi. Aküsü boşalan ve lastikleri kapanla patlatılan taksinin içindeki rehinelerin ilerleyen saatlerde açlıktan ve soğuktan dolayı teslim olacağı tahmin ediliyordu. Yorgun düşen şüpheli gece yarısı yapılan operasyonla yakalandı

28 saattir devam eden rehine krizinde son dakika!

Şanlıurfa'da cinayet suçundan verilen cezasının bir bölümünü çektikten sonra konulduğu yarı açık çezaevinden izinli çıkan ve bir daha dönmeyen Osman B. polisi alarma geçirdi. Önceki gece gasp ettiği takside, birlikte yaşadığı kadını ve 4 çocuğunu silahla rehin alan zanlı için polisin ikna çalışmaları saatlerce sürdü. Polislerden uzaklaşmalarını isteyen şahıs, aksi takdirde nikahsız birlikte yaşadığı kadını, çocuklarını ve kendisini öldüreceğini söyledi.

YORGUN DÜŞEN ŞÜPHELİ YAKALANDI
Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye ilçesinde eşi ve çocuklarını otomobilde silahla rehin alan firari hükümlü, özel harekat ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.
Güvenlik önlemlerinin alındığı Direkli Mahallesi'ndeki olay yerinde Osman Binici'nin 28 saat rehin tuttuğu 2 çocuğunu bırakması için ikna edilmesinin ardından polis ekipleri, şüphelinin yorgunluğundan faydalanarak operasyon düzenledi.
Yakalanan şüpheli Osman Binici ile rehin tuttuğu eşi Gülşah, ambulansla hastaneye götürüldü.
Polis ekipleri, otomobildeki av tüfeği ve çok sayıda mermiyi de aldı.
Şüpheli Osman Binici, Direkli Mahallesi'nde dün gece saatlerinde polisin kimlik kontrolü sırasında eşi ve çocuklarını silahla rehin almış, bir süre sonra yaşları küçük çocukları İbrahim ve Nurşah'ı kardeşine teslim etmişti. Yaklaşık 28 saattin ardından şüpheli, çocukları Enes ve Gökmen'i de serbest bırakmıştı.
Şüphelinin işlediği cinayet nedeniyle kaldığı ve 6 ay önce izinli çıktığı cezaevine dönmemesi üzerine arandığı belirtilmişti. Tahliyesine 2 yıl kalan şüphelinin daha önce adliye binasında eşini rehin aldığı iddia edilmişti.

Haberin Devamı

POLİS YOLU KESTİ

Olay, önceki gün saat 21.00 sıralarında Direkli Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede devriye görevini yapan polis ekipleri, havaya ateş açan bir kişi olduğunu belirleyince harekete geçti. Polisin geldiğini gören cezaevi firarisi olarak aranan Osman B. bölgede bulunan bir ticari taksiye birlikte yaşadığı kadını ve 4 çocuğunu bindirip silah zoruyla sürücüden aracı hareket ettirmesini istedi. Polis ekipleri, taksiyi gasp eden kişinin peşine düştü. Kovalamaca sırasında taksi şoföründen stabilize yola girmesini isteyen Osman B.’nin de içinde bulunduğu aracın yolu polis ekiplerince kesildi. Polislere teslim olmamak için üzerinde taşıdığı silahla havaya ateş açıp rehineleri öldürmekle tehdit eden şüpheli, polislerle görüştüğü sırada adı öğrenilmeyen taksi sürücüsü bir fırsatını bulunup araçtan atlayarak ekip otosuna sığındı.

Haberin Devamı

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Cinayet suçundan cezaevinde bir süre yatıktan sonra yarı açık cezaevine konulan ve buradan izinli çıktığı belirtilen şüpheliyi ikna etmek için çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Osman B.’yi ikna etmek için Emniyet Müdürü Sunay Balıkaya ile müzakereci polis saatlerce zırhlı araçtan anons yaptı.

KAPANLA DURDURULDU

Polisin tüm ikna çabasına rağmen Osman B. rehinelerin bulunduğu taksiyi tarlaya sürerek kaçtı. Yaklaşık 50 metre kaçan Osman B.’nin bulunduğu araç aynı yol güzergahında polisin daha önceden yerleştirdiği kapana girince lastikleri patladı. Çevresi sarılan taksideki rehinelerin kurtarılması için polisin sürdürdüğü çalışmalar devam ediyor. Sabaha kadar uyumayan ekipler, Osman B.’ye rehinelerin bırakılması için sık sık anons yapıyor. Olay üzerine bölgede çok sayıda polis ve özel hareket ekipleri konuşlandırıldı.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARINI SERBEST BIRAKTI

Şanlıurfa’da dün gece başlayan rehine krizinde babaları tarafından araçta rehin tutulan son 2 çocuk da bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’da Cumartesi akşamı saat 21.00 sıralarında başlayan rehine krizinde babaları tarafından rehin tutulan Enes ve Gökmen B.’de gece saat 00.20 sıralarında serbest bırakıldı. Ambulansa alınan iki çocuk hastaneye götürüldü. Cezaevi firarisi Osman B. dün saat 16.00 sıralarında polisten bir araç tahsis edilmesini ve serbest bırakılmasını talep ettikten sonra diğer iki çocuğunu serbest bırakmıştı.

Osman B.’nin elinde şu anda rehine olarak sadece eşi Gülşah tek kaldı.

Haberin Devamı

6 AYDIR FİRARİ

Osman B.’nin Hilvan Açık Ceza İnfaz Kurumundan izinli olarak çıktıktan sonra geri dönmediği ve 6 aydır firari olduğu bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı müzakereci polislerin Osman B.’yi ikna etme çalışmaları devam ediyor.