Gazete Vatan Logo

Referandumun kazananı onlar oldu

Anayasa değişikliği referandumu için yürütülen çalışmalar; reklamdan promosyona, araştırma şirketlerinden ulaştırmaya çok sayıda sektörü hareketlendirdi. Bu sektörlerin cirolarında önemli artışlar var.

Referandumun kazananı onlar oldu

Ekonomide Anayasa değişikliği referandumu hareketliliği yaşanıyor. 55 milyonu aşkın seçmenin 16 Nisan Pazar günü “Evet” ya da “Hayır” oyunu kullanmak üzere sandık başına gideceği referandum için sokakta, sosyal medyada ve akla gelebilecek her türlü mecrada çok sayıda çalışma yürütülüyor. Reklamdan promosyona, matbaadan bayrak üreticilerine, araştırma şirketlerinden otobüs firmalarına çok sayıda sektörü hareketlendiren referandum çalışmalarının, söz konusu alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin 2017 cirolarına katkı sağlaması bekleniyor.

Gelir beklentisi 250 milyon TL

Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları (PROMOTÜRK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güler, referandum vesilesiyle sektöre 250 milyon liralık bir ek gelir beklediklerini söyledi. Güler, referandum tarihinin açıklanması ile taleplerin yoğunlaşmaya başladığını, bayrak, flama, afiş ve tanıtım broşürlerinin yanında halihazırda bulunan promosyon malzemelerine de talepler geldiğini aktardı.

Oteller de nasibini aldı

Tanıtım ofisleri nedeniyle gayrimenkul, oteller, taşıma şirketleri, ses tesisatçıları, araba kiralama şirketleri, çiçekçiler ve seyyar satıcılar da halk oylaması çalışmalarından olumlu yönde etkilenecek diğer alanlar olarak sıralandı. Teknolojinin gelişmesi ve farklı uygulamaların ortaya çıkmasıyla öne çıkan sosyal medyanın da yürütülen referandum çalışmalarından önemli pay aldığı dikkati çekti.

Haberin Devamı

Esnafın yüzü güldü

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, meydanlarda simitçiden köfteciye, sucudan minibüsçüye çok sayıda esnafın yoğunluk yaşadığını ifade etti. Palandöken, referandum sürecinde illerin birçoğunda bu tür etkinlikler olduğunu, olacağını ifade ederek, şapka, atkı, rozet, bayrak, yiyecek ve içecek grubunun bu durumdan istifade ettiğini, yağmur yağdığında şemsiye satışları yapıldığını, seçimlerde esnafın yüzünün güldüğünü söyledi.

“Evet” ve “Hayır” profil fotoğrafı oldu

Uluslararası Sosyal Medya Derneği (USMED) Başkanı Said Ercan ise seçim zamanlarında sosyal medyadaki içeriklerin hiç olmadığı kadar arttığını bu referandumda da durumun değişmediğini kaydetti. Ercan, “Artan görsel ve metin içerikleriyle birlikte sosyal medyada hareketlilik oluştu. Profil fotoğraflarına bile herkes 'evet' ya da 'hayır' ibaresi ekliyor” bilgisini verdi.

Haberin Devamı