Gazete Vatan Logo

Reddedilen sevgili dehşet saçtı!

Kız arkadaşıyla bir dargın bir barışık ilişki yaşayan genç adam, kendisiyle ciddi bir ilişki hayal eden flörtünü reddedince, çiftin arasındaki kavga büyüdü ve felaketle sonuçlandı. Korkunç olay, ABD'nin Binghamton kentindeki bir apartman dairesinde meydana geldi.

Reddedilen sevgili dehşet saçtı!

23 yaşındaki Orlando Tercero, üniversite öğrencisi Haley Anderson ile flört ediyordu. Çift henüz tanışma aşamasındaydı ve aralarındaki ilişki ciddi değildi. Bir dargın bir barışık ilişki yaşayan Orlando, hemşirelik eğitimi almakta olan Haley ile ciddi bir ilişki hayali kuruyordu. Ancak genç kız Orlando ile aynı hayalleri paylaşmıyordu. Ne olduysa bundan sonra oldu. Çift, Orlando'nun Binghamton kentindeki apatman dairesinde konuşurken, tartışma kavgaya dönüştü. Orlando, ciddi bir ilişki teklifinin reddedilmesiyle deliye döndü. Reddedilmeyi gururuna yediremeyen Orlando, genç kızı boğarak öldürdü.

Cinayetten sonra Orlando, anavatanı olan Nikaragua'ya uçtu. Haley'nin cesedinin bulunmasından sonra her yerde aranmaya başlayan Orlando'nun kaçarak Nikaragua'ya gittiği ortaya çıktı. Ancak Nikaragua, cinayet zanlısı Orlando'yu ABD'ye iade edilmesine izin vermedi. Bu nedenle de duruşma Nikaragua'da görülmeye başlandı. Video bağlantısıyla canlı yayınlanan duruşmayı, genç kızın ailesi, dostları, akrabaları ve ABD medyası da izledi.

Haberin Devamı

ABD'deki tanıklar da canlı bağlantıyla cinayet kanıtlarını sundular. Toplam 17 tanık verdikleri ifadede, Tercero'nun Haley Anderson'u, kıskançlık nedeniyle katlettiğini anlattı. Haley'nin eski sevgilisiyle iletişimde olmasının, Orlando'yu kıskandırdığına değinildi.

DELİ SAVUNMASI YAPMAK İSTEDİ

Orlando Tercero'nun cinayetten hüküm giymemek ve onun yerine psikiyatri kliniğine yatmak için, beceriksizce intihar teşebbüsünde bulunduğu da kayıtlara geçti. Ancak doktorlar, deli savunması yapmak isteyen Orlando'nun bu numarasını yutmadı ve zanlının akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor verdi.

"KIZIM 40'LI VE 50'Lİ YAŞLARINI GÖREMEYECEK"

Haley'nin anne ve babası Karen ile Gordon, Orlando'nun mümkün olan en ağır cezayı almasını istediklerini dile getirdi. Canlı yayın sırasında direkt olarak kızının katiliyle konuşan acılı anne Karen, "Senin yüzünden kızım sahip olduğu potansiyeli asla değerlendiremeyecek ve asla 40'lı ya da 50'li yaşlarını göremeyecek" dedi.

Nikaragua'da tutuklu bulunan Orlando Tercero, ABD'ye giriş yaptığı takdirde tutuklanacak ve ikinci derecede adam öldürmekten yargılanacak.

Haberin Devamı