Gazete Vatan Logo

Rasim Öztekin hayatını kaybetti!

Kalp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alınan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Rasim Öztekin hayatını kaybetti. Öztekin'in vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başsağlığı mesajı. Erdoğan, "Rasim Öztekin'e Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" dedi.

Rasim Öztekin hayatını kaybetti!

Kalp rahatsızlığı sebebiyle dün akşam saatlerinde kaldırıldığı Beykoz Devlet Hastanesinde tedavisine başlanan sanatçı, ardından İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmişti. Rasim Öztekin hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, geçirdiği kalp rahatsızlığından sonra, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Televizyon olan her evde aileden biriydi. Başımız sağ olsun." ifadelerine yer verdi.
62 yaşındaki Rasim Öztekin dün öğle saatlerinde arkadaşlarıyla mesajlaştıktan sonra fenalaştı. Kalbi duran sanatçı, yapılan müdahaleler sonrasında hayata döndürüldü. Kadıköyde bulunan Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Öztekin akşam saatlerinde hayatını kaybetti.
KAVUĞU ŞEVKET ÇORUH'A DEVRETMİŞTİ
Rasim Öztekin, kalp rahatsızlığı nedeniyle geleneksel Türk tiyatrosunun en önemli simgelerinden olan kavuğu, 20 Eylül 2020'de Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen törende meslektaşı Şevket Çoruh'a devretmişti.
ÜNLÜ İSİMLERDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
Orhan Aydın: Seni kaybetmek büyük kahır canım kardeşim...Toprağına kır çiçekleri tohumları serpeceğim..
Murat Şeker: Melek gibi abimizdi... “Klavye Delikanlıları”nı çekerken erken yaşta kaybettiğimiz çok kıymetli kardeşim Hiko’nun adını ona vermiştik. Hiko Dayı karakterine can vermişti... Rasim abi şimdi onun yanına gitti. Selam söyle abicim... Mekanın cennet olsun
Onur Aydın: Kelimeler kifayetsiz kaldı. Çok üzgünüm.
Armağan Çağlayan: Yattığınız yer incitmesin Rasim Hocam....
Ali Sunal: Mekanın cennet olsun ustam...
KIZININ SON MESAJI
Pelin Öztekin'in son mesajı, "Çoook seviliyorsun Babiş. Biran önce iyileş, iyileş ki senin için her an hazırız diyen binlerce insanı gör. Daha yaşanacak çok an, gezilecek çok yer, gidilecek çok maç, keşfedeceğimiz çok tat var. Hepsi bizi, biz seni bekliyoruz. Seni çoook seviyorum" olmuştu.
SELÇUK YÖNTEM
Sevgili Rasim ruhun mutlu olsun. Nur içinde yat. Tiyatro seni çok özleyecek.
YILMAZ ERDOĞAN
Tiyatroya gözümü açtığım gün tanıdığım, hep hayran olduğum, hep çok sevdiğim Rasim Ağbi’yi sonsuzluğa uğurladık. Çok üzgünüm. Mekanı cennet olsun.
DEMET AKBAĞ
C¸ok canım yanıyor... Ne c¸ok is¸, ne c¸ok anı, ne c¸ok hu¨zu¨n... Ah arkadaşım, ah yol arkadaşım, çok üzgünüm...
HÜLYA KOÇYİĞİT
Sanat dünyamızın kıymetli isimlerinden birini daha kaybetmenin üzüntüsü içindeyim.Birkaç ay önce Film Gibi Hayatlar'da ağırlamak nasip oldu Sevgili Rasim Öztekin'i... Canlandırdığı her karakterle içimize dokunan, kimi zaman ağlatan, kimi zaman güldüren çok değerli bir oyuncuyu, Türk Tiyatrosunda Geleneksel Kavuk'a sahip olma şerefine ulaşmış bir ustayı kaybettik...Bu fotoğrafı çektirirken tüm stüdyoyu kahkahalara boğmuştu... Hiç unutmuyorum.Ruhun şad olsun Sevgili Rasim Öztekin. Tüm sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.
CAN YILMAZ
Beraber çalışma şansı bulduğumuz, Türk sinema ve tiyatrosunun usta oyuncusu abimiz, Rasim Öztekin maalesef vefat etti. Kendisini tiyatro sahnesinde izlemiş şanslılardanım. Rasim abimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına başsağlığı dilerim. Güle güle Bob Marley Faruk
AYŞE KÖKÇÜ
Bu olmamalıydı çok üzüldüm nur içinde uyu Rasim
YELİZ
Aahhhh o kadar üzgünüm ki....Neden iyiler gidiyor hep...İnsanlığı ayrı,kalbi ayrı,tiyatro ustalığı ayrı...Harika bir insanı,usta bir sanatçımızı kaybettik...Nurlarla uyu Rasim Öztekin,mekanın cennet olsun??????Allah Pelin'ciğime sabırlar versin
MURAT ŞEKER
Melek gibi abimizdi... “Klavye Delikanlıları”nı çekerken erken yaşta kaybettiğimiz çok kıymetli kardeşim Hiko’nun adını ona vermiştik. Hiko Dayı karakterine can vermişti...Rasim abi şimdi onun yanına gitti. Selam söyle abicim... Mekanın cennet olsun
DERYA BAYKAL
Ahhh Canım Rasim’ciğimAhhh güzel arkadaşım...Çok üzgünüm????Başımız sağolsun??
ŞORAY UZUN
Sevgili ustamızı, canımız abimizi, çok güzel bir insanı Rasim Öztekin'i kaybettik maalesef.. Ne diyeceğimi, ne yapacağımı bilemiyorum.. Başımız sağ olsun.. Bundan sonra bir yanımız hep eksik.
CEYHUN YILMAZ
Ah be ağabey
FİLİZ AKIN
Demet Akbağ ağlayarak anlatıyordu anılarını3 gündür yoğun bakımda olduğu için ulaşılamıyordu ...Vefatı gerçek bir acı yarattı tüm sevenleri arasında diyorlar#canlımasa programındaBaşta kızı, ailesi tüm sevenlerine sabır diliyorum ...Nur içinde yat Mekanın Cennet Olsuun

Haberin Devamı