Gazete Vatan Logo

Rapor polisi yalanladı müebbet istendi

Öğretmen İmren Kandemir’in ölümüne ilişkin boşandığı polis eşi Burak T. hakkında ‘Kasten öldürmek’ten müebbet istemiyle dava açıldı

Rapor polisi yalanladı müebbet istendi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameye göre 10 Nisan 2018 günü Bahçelievler’de meydana gelen olay şöyle oldu: İmren Kandemir, eski eşi olan polis memuru Burak T.’ye ait evde ateşli silah mermi çekirdeği yaralanması sonucu hayatını kaybetti. İfadesine başvurulan Burak T. de “Maktule benim eski eşim olur. 3 gün kadar önce evime geldi ve barışmak istediğini söyledi. Ben de kabul etmedim. Sonra kalmasına izin verdim. Akşam üst kattan su sızıntısı gelince, komşuyu uyarmak için üst kata çıktım. Bu arada beylik tabancamı da dolap üzerindeki havluların arasına gizledim. Üst katta tadilat işi yapan kişiyle görüşüp tekrar aşağı indim, kapıyı çaldım. Kapı açılmadı. Bunun üzerine tadilat yapan kişiden yardım istedim. Çilingir çağırdım. Çilingir kapıyı açıp içeri girdiğinde İmren Kandemir’i sırtüstü yatar vaziyette gördüm. 112 ve 155’i arayarak bilgi verdim” dedi. Bu ifadenin ardından Burak T. serbest bırakıldı.

Rapor öyle demiyor

İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı’nda yapılan incelemenin ardından hazırlanan raporda Burak T.’nin sol el iç, sol el dış, sağ el iç ve sağ el dış svab numuneleri üzerinde atış artıklarına rastlandığı, İmren Kandemir’in el svab numunelerinde atış artıklarına rastlanmadığı tespit edildi. Bunun üzerine tekrar gözaltına alınan Burak T. tutuklandı. Savcı hazırladığı iddianamede, İmren Kandemir ve Burak T.’nin 2017 yılında 5-6 ay süren bir evlilik yaşadıklarını, 2017 Ağustos ayında da boşandıklarını, ancak son günlerde ikilinin tekrar yakınlaştığını belirtti. 8 Nisan günü ikilinin aralarındaki anlaşmazlık için son kez konuşmak istedikleri kaydedilen iddianamede, İmren Kandemir’in Burak T.’yi aldatıp aldatmadığı meselesini konuşurken ikilinin tartışmaya başladıkları ifade edildi. Telefonla görüştükleri tanık G.S.’nin “İmren sen Burak’ı aldattın mı?’ diye sorduğu kaydedilen iddianamede, İmren Kandemir’in de “Aldatmadım” diye cevap verdiği, üçüncü seferde ise “Aldattım” diye cevap verdiği öne sürüldü. Burak T. de eşyalarını evden toplayarak İmren’in gitmesini istediği, ancak onun gitmediği anlatılan iddianamede, eve gelen Burak T., eski eşini evde gördüğü, İmren’in evi terk etmemesi nedeniyle Burak T.’nin büyük ihtimalle silahını çektiği ve yakın mesafeden ateş ederek öldürdüğü iddia edildi.

Haberin Devamı