Gazete Vatan Logo

Randy serbest bırakıldı!

Çek Cumhuriyeti'nde bir hayranını sahneden iterek ölümüne sebep olan heavy metal solisti bırakıldı

Çek Cumhuriyeti’nde bir hayranını sahneden iterek ölümüne neden olduğu iddia edilen ABD’li heavy metal grubu Lamb of God’ın solisti kefaletle serbest bırakıldı.

Prag’daki mahkemenin, savcılığın 41 yaşındaki Randy Blythe’in ülkeden ayrılmasının yasaklanması yönündeki talebini reddettiği ve grubun cezaevinde bulunan solistinin, 400 bin dolar kefaletle serbest bırakıldığı belirtildi.

Randy Blythe’in avukatı Martin Radvan, müvekkilinin, dün ABD’ye gitmek üzere Çek Cumhuriyeti’nden ayrıldığını söyledi.

Grubun, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da 2010 yılında verdiği konser sırasında bir hayranını sahneden iterek, daha sonra ölümüyle sonuçlanan biçimde başından yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla hakkında polis soruşturması yürütülen Randy Blythe, ülkeye başka bir konser için geldiği 27 Haziran’da tutuklanmıştı.

Blythe, Prag uluslararası havaalanında Nova televizyonuna yaptığı açıklamada, Pankraç hapishanesinden çıktığı için rahatladığını ifade ederken, hayranının ölümü için ”Çok trajik. Grubumun bir hayranının ölmesi, ailesinin bu acıyı çekmek zorunda kalması nedeniyle çok kötü hissediyorum. Bu korkunç”dedi.

İddiayla ilgili soruşturmanın kışın tamamlanması beklenirken, Blythe, adli makamların talep etmesi halinde Çek Cumhuriyeti’ne tekrar geleceğini kaydetti.

Haberin Devamı