Gazete Vatan Logo

Ramazanın ilk gününde oruç ne zaman açılıyor? İftar saatleri ne zaman?

Ramazan ayının yaklaşması ile halk ilk orucun ne zaman tutulacağını ve iftar saatlerini merak ediyor. Ramazan ayı boyunca yapılacak ibadetler neler? Ramazan ayı ne zaman bitiyor? Tüm detayları haberimizde sizler için hazırladık!

Ramazanın ilk gününde oruç ne zaman açılıyor? İftar saatleri ne zaman?

11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayı geldi. İlk sahura kalkıldı ve bugün itibarı ile oruç tutulmaya başlandı. Müslümanlar tarafından oruç tutarak geçirilen ramazan ayının gelmesi de halk tarafından coşkuyla karşılandı. Şimdi de pek çok kişi Ramazan ayının ne zaman biteceğini, bayramın ne zaman olacağını merak ediyor.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

RAMAZAN AYINDA İLK İFTAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Bir ay sürecek olan Ramazan ayında çeşitli ibadetler yapılacak, bol bol dualar edilecek. Ramazanın sonunda ise Ramazan Bayramı kutlanacak. Ramazan bayramının ilk günü 25 Haziran 2017 olarak belirlenmiştir ve Pazar gününe denk gelmektedir. Ramazan ayı boyunca ibadetler yapılmalı ve yemekler ihtiyaç sahipleri ile paylaşılmalıdır. Ramazan ayının faziletlerinden birisi de budur, yardımlaşmanın önemi bu şekilde anlaşılmaktadır. Ülkemizde oruç tutma süresi yaklaşık 17 saattir.

2017 YILINA AİT RESMİ DİNİ GÜNLER

· 29 Mart 2017 Çarşamba Günü, Üç Ayların Başlangıcı

Haberin Devamı

· 27 Mayıs 2017 Cumartesi Günü, Ramazan'ın Başlangıcı

· 21 Haziran 2017 Çarşamba Günü, Kadir Gecesi

· 24 Haziran 2017 Cumartesi Günü, Arefe

· 25 Haziran 2017 Pazar Günü, Ramazan Bayramının 1. Günü

· 26 Haziran 2017 Pazartesi Günü, Ramazan Bayramının 2. Günü

· 27 Haziran 2017 Salı Günü, Ramazan Bayramının 3. Günü

· 31 Ağustos 2017 Perşembe Günü, Arefe

· 1 Eylül 2017 Cuma Günü, Kurban Bayramının 1. Günü

· 2 Eylül 2017 Cumartesi Günü, Kurban Bayramının 2. Günü

· 3 Eylül 2017 Pazar Günü, Kurban Bayramının 3. Günü

· 4 Eylül 2017 Pazartesi Günü, Kurban Bayramının 4. Günü

RAMAZAN AYINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ramazan ayı içerisinde yeme içmeye dikkat edilmeli ve oruç tutanlara ya da tutmayanlara saygı gösterilmelidir. Ramazan ayında sahur ve iftar olmak üzere 2 öğün yenir, fakat vücudunuzun buna alışması kolay olmayacaktır. Bu yüzden iftardan sonra hafif besinler de tüketebilirsiniz. Kan şekerini hızla yükselten besinlerden uzak durulmalıdır. Lif yönünden zengin olan besinleri de tüketmek sindirim açısından önemlidir. Ayrıca yaz aylarında olduğumuz için bol su tüketmeye de dikkat edilmelidir. Gün boyunca vücudunuza su almayacağınız için akşamları baş ağrısı çekebilirsiniz. Bu yüzden iftardan sahura kadarki su tüketiminizi artırmalısınız.

Haberin Devamı