Gazete Vatan Logo

Ramazanda Müslümanlar hedefte

Avusturya’da ramazan ayının hemen öncesinde başlayan ve İslami kuruluşları hedef alan ırkçı saldırılar, ülkede yaşayan Müslümanların tepkisini çekerken günlük hayatta da hissedilmeye başlanan İslam karşıtlığı kaygılara neden oluyor.

Ramazanda Müslümanlar hedefte

İslam Toplumu (İGGÖ) Başkanı İbrahim Olgun, saldırıların çok üzüntü verici olduğunu belirterek, önceki yıllarda özellikle ramazan ayı gibi Müslümanlar için kıymetli bir dönemde bu tür olayların yaşanmadığına dikkati çekti.

Olgun, “Bu saldırılar, ülkede artan İslam düşmanlığının bir göstergesi. Bu durumu tanımlamak için tahmin yürütmeye gerek yok" dedi.

Ülkede bir hafta gibi kısa bir sürede önce başkent Viyana’daki iki cami ve Avusturya İslam Toplumu Merkezi (İGGÖ) duvarlarına çirkin yazılar yazılması, daha sonra da Tirol kentindeki bir camiye teravih namazı sonrası domuz kafası atılması ve başörtülü kadınlara sözlü ve fiziki tacizde bulunulması, Müslümanlara yönelik tahammülsüzlüğün ulaştığı boyutları gösteriyor. Mayıs başında meclis tarafından onaylanan yeni uyum yasası kapsamında kamusal alanda yüzün tamamının örtülmesinin yasaklanması ve ülkenin erken seçim sürecine girmesi, Müslümanlara yönelik baskının artacağı ve Müslüman azınlığın iç siyasete malzeme edileceği endişelerini arttırıyor. İslamiyet’in resmi din olarak kabul edildiği ülkede Ramazan ayının hemen öncesinde başlayan saldırılar, yetkililerin konuya gereken hassasiyeti göstermediğini kanıtlıyor.
YETKİLİLER SESSİZ KALIYOR
Avusturya İslam Toplumu (İGGÖ) Başkanı İbrahim Olgun, daha huzurlu bir Ramazan geçirmeyi arzuladıklarını, ancak ülke genelinde 5 farklı İslami kuruluşa yönelik saldırıların çok üzüntü verici olduğunu belirterek, önceki yıllarda özellikle Ramazan ayı gibi Müslümanlar için kıymetli bir dönemde bu tür olayların yaşanmadığına dikkati çekti. Olgun, “Bu saldırılar, ülkede artan İslâm düşmanlığının bir göstergesi. Bu durumu tanımlamak için tahmin yürütmeye gerek yok, bizatihi herkesin gözlemlediği bir hale büründü” dedi. Olgun, Avusturya’da son yıllarda yapılan politikaların ırkçılık endeksli olduğuna işaret ederek, “İslâm karşıtlığı üzerinden siyasi rant elde edilmek isteniyor. Bu durum da toplumda Müslümanlara yönelik olumsuz tutumun yaygınlaşmasına sebep oluyor.

Haberin Devamı