Gazete Vatan Logo

Ramazan ne zaman başlayacak? Bayram hangi güne denk geliyor?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, vatandaşlar tarafından ilk orucun hangi gün tutulacağı ve bayram tatilinin kaç gün olacağı soruları sorulmaya başlandı. Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Bayram tatili hangi günlere denk geliyor? Ramazan ile ilgili detaylar…

Ramazan ne zaman başlayacak? Bayram hangi güne denk geliyor?

Müslüman alemi için ayrı bir öneme sahip olan Ramazan ayına az bir süre kaldı. Her türlü hayrı, bereketi ve rahmeti içerisinde bulunduran Ramazan ayı, insanlara manevi ve maddi olarak temizlenme fırsatı sunar. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre, Ramazan ayı 16 Mayıs Çarşamba günü başlayacak. İlk sahura 15 Mayıs gecesinde kalkılacak.

2018 RAMAZAN AYI VE BAYRAMI HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

RAMAZAN AYININ VE ORUCUN ÖNEMİ NEDİR?

Ramazan ayı, ay takvimine göre dokuzuncu aydır. Dinimizde ayrı bir yere sahip olan bu ay içerisinde oruç tutulur. Özürsüz olarak oruç tutulmaması büyük günahtır. Bir hadisi şerifte; ‘Özürsüz, Ramazan’da bir gün oruç tutmayan, bunun yerine bütün yıl boyu oruç tutsa, Ramazandaki o bir günkü sevaba kavuşamaz.’ şeklinde buyrulur.

Ramazan ayında rahmet ve bereket kapıları ardına kadar açılır. Yardımlaşma ve dayanışma artar. Birlik, beraberlik pekişir. İnsanların arasında sevgi, saygı, sabır, kardeşlik güç kazanır. Bu ay içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi de bulunur. Merhamet duygularının geliştiği bu ayın başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennem ateşinden kurtuluştur. Ramazan’ın sosyal ve ferdi faydaları da bulunur. Oruç tutmak; kanaatli ve metanet sahibi olmayı, sabırlı olmayı sağlar. Tutulan oruçlarda yaşanan açlık ile yoksul insanların halleri daha iyi anlaşılır hale gelir. Allah’ın verdiği nimetlerin değeri anlaşılır.

Haberin Devamı

Ramazan ayında oruç tutmanın önemi ile ilgili hadislerden bazıları;

- Kim Allah rızası için bir gün oruç tutarsa, Allah onu yetmiş sene Cehennem ateşinden uzaklaştırır.

- Oruçlunun susması tesbih, uykusu ibadet, duası makbul, ameli de çok sevaptır.

- Ramazan ayında orucunu tutup Şevval’den de altı gün tutan kimse, tüm sene oruç tutmuş gibidir.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN? TATİL KAÇ GÜN OLACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Ramazan Bayramı birinci günü Cuma gününe denk geliyor.

- Ramazan Bayramı Arefesi 14 Haziran Perşembe

Haberin Devamı

- Ramazan Bayramı 1. Günü 15 Haziran Cuma

- Ramazan Bayramı 2. Günü 16 Haziran Cumartesi

- Ramazan Bayramı 3. Günü 17 Haziran Pazar