Gazete Vatan Logo

Ramazan'da saç boyanır mı? Saç boyamak, makyaj yapmak veya ağda yapmak orucu bozar mı?

Huzur ve bereket ayı Ramazan geldi çattı. Müslümanlar bu kutsal ayda oruç tutarak ibadetlerini eda edecekken, oruç ile ilgili araştırmalar da hızlandı. "Ramazan'da makyaj yapmak ve saç boyamak, ağda yapmak orucu bozar mı?" sorusu da merak edilen konuların başında geliyor.

Ramazan'da saç boyanır mı? Saç boyamak, makyaj yapmak veya ağda yapmak orucu bozar mı?

11 Ayın Sultanı Ramazan nihayet geldi. İslam alemi Ramazan'ı büyük bir mutlulukla karşıladı. Bu kutsal ayda Müslümanlar oruç tutarak ibadetlerini yaparken bazı konularda ise kafalarında sorulara cevap arıyor. Bunlardan birisi de makyaj yapmak ve saç boyamanın orucu bozup bozmayacağı. Bu konuda Din İşleri Yüksek Kurulu'nun verdiği cevap ise şöyle...

MAKYAJ VE SAÇ BOYAMAK ORUCU BOZAR MI?

Oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Makyaj, saç boyamak ve saç bakımı bu kapsamda olmadığından orucu bozmaz. Diyanet, makyaj yapmanın orucu bozmayacağını belirtiyor.

AĞDA YAPMAK ORUCU BOZAR MI?

Vücutdaki kılların hangi yolla olursa olsun alınmaları orucu bozmaz. Çünkü oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz.