Gazete Vatan Logo

Ramazan Bayramı tatili kaç gün oldu?

Merakla beklenen konuların başında gelen Ramazan Bayramı tatili kaç gün oldu sorusu büyük merak konusu haline geldi. Peki Ramazan Bayramı tatili kaç gün oldu? İşte merakla beklenen Ramazan Bayramı Tatili hakkında merak edilen detaylar...

Ramazan Bayramı tatili kaç gün oldu?

2016 Ramazan Bayramı tatili kaç gün oldu? Son zamanlarda merak edilen konuların başında ilk sırada yer alan Ramazan Bayramı Tatili ne zaman başlayacak? Ramazan ayının hemen sonrasında idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı hakkında merak edilen detayları sizin için derledik. İşte Ramazan Bayramı hakkında merak edilen o detaylar...

2016 RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ

6 Haziran 2016 Ramazan ayının başlangıcı

4 Temmuz 2016 Arefe günü

5 Temmuz 2016 Ramazan Bayramının 1. günü

6 Temmuz 2016 Ramazan Bayaramının 2.günü

7 Temmuz 2016 Ramazan Bayramının 3. günü

Ramazan Bayramı Tatili hakkında Başbakanlık'tan yapılan açıklama şu şekilde;

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılmasına ilişkin genelgenin Yıldırım tarafından imzalandığı bildirildi.

2016 YILI FİTRE VE ZEKAT MİKTARI BELLİ OLDU!

Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılı fitre ve zekat miktarını açıkladı. Her yıl fitre miktarı belirlenirken Hadis-i Şerifler ülkenin ekonomik durumu hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önüne alınarak belirlenmektedir. 2016 yılı için fitre miktarı 15 Lira olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

Zekât nedir?

Sözlükte artma, çoğalma, temizlik, bereket, iyi hâl ve övgü anlamlarına gelen zekât, dinî bir terim olarak, belirli bir malın bir kısmının Allah rızası için dinen zekât alabilecek durumdaki muayyen kişilere verilmesi demektir. Malî ibadetlerden biri olan zekât, İslam’ın beş temel esasından olup, hicretin ikinci yılında Medine’de farz kılınmıştır. Kur’an-ı Kerim’de “Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin…” (Bakara, 2/43, 110; Hac, 22/78; Nur, 24/56; Mücadele, 58/13; Müzzemmil, 73/20); “Onların mallarından, kendilerini temizleyeceğin, arıtıp yücelteceğin bir sadaka al ve onlar için dua et; çünkü senin duan onlara huzur verir. Allah işitendir, bilendir.” (Tevbe,9/103) buyrulmaktadır.

Zekât kimlere farzdır?

Bir kimsenin zekât vermekle mükellef olması için Müslüman, hür, akıllı, büluğ çağına erişmiş olması; borcundan ve aslî ihtiyaçlarından fazla hakikaten ya da hükmen artıcı mahiyette yani kazanç sağlayıcı nitelikte ve üzerinden bir yıl geçmiş nisap miktarı mala sahip olması gerekir.

Haberin Devamı

BAYRAMDA ULAŞIM HİZMETLERİ ÜCRETSİZ OLACAK?

Ramazan Bayramı tatilinde 2 Temmuz Cumartesi-11 Temmuz Pazartesi arasında otoyollar ve boğaz köprülerinden geçiş, 5 Temmuz Salı-7 Temmuz Perşembe arasında ise belediyelerin toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 2 Temmuz 2016 Cumartesi saat 00.00'dan 11 Temmuz 2016 Pazartesi saat 07.00'ye kadar otoyol ve boğaz köprülerinden ücretsiz geçilebilecek. Belediyelerle bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden de 5 Temmuz Salı saat 00.00'dan 7 Temmuz Perşembe saat 24.00'e kadar ücretsiz yararlanılabilecek.

Öte yandan Resmi Gazete'de yayımlanan başka bir Bakanlar Kurulu kararına göre, devlet yolu üst yapı çalışmaları nedeniyle Kuzey Pozantı-Ulukışla Eminlik ücret toplama istasyonları arası otoyol kesimini 13 Haziran 2016'dan itibaren 1 ay süreyle kullananlardan ücret alınmayacak. Karar, 13 Haziran 2016 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı