Gazete Vatan Logo

Ramazan Bayramı ne zaman? Oruç ne zaman başlayacak?

Ramazan ayının yaklaşması ile bir çok kişi ilk orucun ne zaman tutulacağını ve Ramazan Bayramı’nın hangi güne denk geldiğini merak ediyor. Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk Oruç ne zaman tutulacak? Detaylar haberimizde!

Ramazan Bayramı ne zaman? Oruç ne zaman başlayacak?

11 ayın sultanı olan Ramazan ayına az bir süre kaldı. Müslümanlar için en önemli ibadetlerden bir tanesi olan oruç bu ayda tutulacak. 3 aylar Regaip kandili ile başlar ardından Miraç ve Berat kandilleri gelir. Bu kandillerin ardından da Ramazan ayı başlar. Geçtiğimiz yıl 6 Haziran’da başlayan Ramazan ayı bu yıl 27 Mayıs 2017 tarihinde başlayacak.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Ramazan Ayı ve Oruç Tutmanın Önemi

Müslümanlar Allah rızasını kazanmak için oruç tutar. Oruç tutularak nefsin terbiyesi sağlanır. Ayrıca Ramazan ayında kurulan iftar sofraları sayesinde de pek çok yoksul insanın karnı doyurulur. Oruç insanlar arasındaki ilişkileri de güçlendirir ve bir arada ibadet edebilme imkanı tanır. Oruç sadece belirli süre aç kalma olayı olarak algılanmamalıdır. Oruç, insanı kötü alışkanlıklardan korur. Sabırlı olmayı öğretir. Ahlakı güzelleştirir. Merhamet duygularının gelişmesini sağlar, sıkıntılara katlanabilmeyi ve nimetlere şükür edebilmeyi öğretir. Kısaca maddi ve manevi bakımdan insanların huzura kavuşmasını sağlar.

Haberin Devamı

Ramazan ayında Kuran’ı Kerim okunur ve namaz kılınır. Ayrıca insanlar bu ayda dua ederek bu zamana kadar işlemiş oldukları günahları için af diler. Ramazan ayı, insanların aflarının kabul edilmesi için çok önemli bir aydır. Ramazan ayı on bir ayın sultanı olarak kabul edilmektedir. Bu ay içinde insanlar birbirlerine daha çok hoşgörülü yaklaşır ve yardımsever tavırlar sergilerler. Ayrıca Ramazan ayının en belirgin özelliklerinden bir tanesi de misafirperverlik kavramının kendisinde çokça söz ettiriyor olmasıdır. Ramazan ayında gündüzleri oruç tutularak geceleri de teravih namazı kılınarak ihya edilmektedir.

Ramazan ayı birlik ve beraberlik ayıdır. Ramazan ayında sofralara daha bereketlidir. İftarlara ve sahurlara komşular, akrabalar ve arkadaşlar davet edilir. Bu sayede de hem yemek paylaşılır hem de sohbet paylaşılır. Misafirperverlik ve bağlılık sağlanır. Ramazan ayı küslerin barıştığı ve insanların af edildiği bir aydır.

2017 Dini Günler ve Bayram Günleri

Haberin Devamı

29 Mart 2017 Çarşamba – Üç Ayların Başlangıcı

27 Mayıs 2017 Cumartesi – Ramazan Ayı Başlangıcı

21 Haziran 2017 Çarşamba – Kadir Gecesi

24 Haziran 2017 Cumartesi – Arefe

25 Haziran 2017 Pazar – Ramazan Bayramı 1. Günü

26 Haziran 2017 Pazartesi – Ramazan Bayramı 2. Günü

27 Haziran 2017 Salı – Ramazan Bayramı 3. Günü

31 Ağustos 2017 Perşembe - Arefe

1 Eylül 2017 Cuma – Kurban Bayramı 1. Günü

2 Eylül 2017 Cumartesi – Kurban Bayramı 2. Günü

3 Eylül 2017 Pazar – Kurban Bayramı 3. Günü

4 Eylül 2017 Pazartesi – Kurban Bayramı 4. Günü