Gazete Vatan Logo

Ramazan Bayramı ne zaman? En güzel Ramazan Bayramı mesajları!

Ramazan Bayramı bu yıl hangi güne denk geliyor? Ramazan Bayramı'nda yakınlarınıza gönderebileceğiniz en güzel bayram mesajları haberimizde yer alacak? İşte Ramazan Bayramı detayları ve en güzel bayram mesajları...

Ramazan Bayramı ne zaman? En güzel Ramazan Bayramı mesajları!

Ramazan Bayramı için plan yapmak isteyen vatandaşlar büyük bir heyecanla Ramazan Bayramı'nın hangi güne denk geldiğini merak ediyorlar. Ramazan Bayramı için en akılda kalıcı bayram meseajları ve Ramazan Bayramı'nın tarihi haberimizde yer alıyor...

Ramazan Bayramı tatili için geri sayım başladı. Ramazan ayının bitimine günler kala Bayram tatilinin detaylarıda belli olmaya başladı. Yapılan açıklamaya göre Ramazan Bayramı tatili 9 güne uzatıldığı açıklandı. İşte merak edilen soruların yanıtları ve Ramazan Bayramı ayrıntıları haberimizde yer alıyor...

Ramazan Bayramı tatili Başbakanlık tarafından yapılan açıklama ile 9 güne çıkarıldı. Kamuda çalışan vatandaşları kapsayan tatil turizmcileri sevindirdi. Ramazan Bayramı tatili 2 Temmuz Cumartesi günü başlayacak. 10 Temmuz Pazar günü sona erecek

EN GÜZEL RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI

Bu mübarek günde yüreğinizin huzur ve mutlulukla dolması niyetiyle Ramazan bayramınız mübarek olsun.
Bu bayramda gönlünüz dertlerinden arınmış, tüm gözyaşlarınız dinmiş olsun. Yüzünüz de hep gülümseme, kalbiniz huzurla dolsun. Ramazan Bayramı'nız kutlu olsun.
Hayat yaşamayı, vefa hatırlamayı, dostluk paylaşmayı, özel günler ise hatırlamayı bilenler için vardır. Ramazan Bayramınız mübarek olsun.
Dua Kapılarının Ağzına Kadar Açık, bela Ve Kötülüklerin Arındırıldığı Bu Güzel Günde Bayramınızı Tüm Sevdiklerinizle Birlikte Hayırlı ve Mutlu geçirmeniz Dileğiyle Mübarek ramazan Bayramınızı Kutlarım.
Nimetlerin en iyisi çalışarak kazanılan, arkadaşların en iyisi de Allah"ı hatırlatandır. Ramazan Bayramınız Mübarek olsun.
En güzel günler sizin olsun. Yüzünüzde hep gülücük hayatınız da yüzünüz kadar güzel olsun. Ramazan Bayramınız mutlu olsun…
İslam'ın nurlu güneşi kalbine dolsun, makamın cennet Hz. Muhammed komşun olsun, günlerin mutluluk, gönlün saadetle dolsun bayramın mübarek olsun.
Şeker tadında bir Ramazan Bayramı diler her şeyin kalbiniz kadar güzel olmasını temenni ederiz iyi bayramlar…
Benim ömrümde ırmaklar vardır sularında hayallerimi yüzdürdüğüm, benim ömrümde sevdiklerim vardır bayramlar ayrı geçince üzüldüğüm. Bayramınız mübarek olsun!
En kötü gününüz bu Ramazan Bayramı'ndaki gibi güzel olsun… Bayramınız kutlu olsun…
Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Bayram diliyoruz. Büyüklerimizin ellerinden küçüklerimizin gözlerinden öpüyoruz.
resimli ramazan bayramı mesajlarıSana gelen her iyilik Allah'tandır, bütün kötülükler nefsindendir. Mekânın cennet yuvan huzurlu kalbin Allah ile dolu Ramazan Bayramın mübarek olsun.
Hayat nefes aldığımız kadardır, gerçek olan güzellikler yaşandıkça anlaşılır, bu güzel günde birlikte yaşamanın ümidi ile Ramazan Bayramınız mübarek olsun.
Güzel Düşünceler Nefeslere Dolarsa Güzel Dualar Olur, Dua ise Yüce ALLAH'a Gider Nur Olur, Gökyüzünde Buluşan Dualarımızın NurLanması ümidiyle Bayramınızı Kutlarım...
Ramazan Bayramı
Ramazan Bayramı ya da Şeker Bayramı İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayram. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arifedir.
Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.
RAMAZAN TATİLİ HAKKINDA MERAK EDİLEN TARİHLER
4 Temmuz Pazartesi Arefe günü
5 Temmuz Salı Bayramın 1. günü
6 Temmuız Çarşamba Bayramın 2. günü
7 Temmuz Perşembe Bayramın 3. günü
Ramazan Bayramı Tatili hakkında Başbakanlık'tan yapılan açıklama şu şekilde;
Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 4 Temmuz Pazartesi günü yarım gün ve 8 Temmuz Cuma günü tam gün idari izinli sayılmasına ilişkin genelgenin Yıldırım tarafından imzalandığı bildirildi.
2016 YILI FİTRE VE ZEKAT MİKTARI BELLİ OLDU!
Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılı fitre ve zekat miktarını açıkladı. Her yıl fitre miktarı belirlenirken Hadis-i Şerifler ülkenin ekonomik durumu hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önüne alınarak belirlenmektedir. 2016 yılı için fitre miktarı 15 Lira olarak belirlenmiştir.
Sözlükte artma, çoğalma, temizlik, bereket, iyi hâl ve övgü anlamlarına gelen zekât, dinî bir terim olarak, belirli bir malın bir kısmının Allah rızası için dinen zekât alabilecek durumdaki muayyen kişilere verilmesi demektir. Malî ibadetlerden biri olan zekât, İslam’ın beş temel esasından olup, hicretin ikinci yılında Medine’de farz kılınmıştır. Kur’an-ı Kerim’de “Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin…” (Bakara, 2/43, 110; Hac, 22/78; Nur, 24/56; Mücadele, 58/13; Müzzemmil, 73/20); “Onların mallarından, kendilerini temizleyeceğin, arıtıp yücelteceğin bir sadaka al ve onlar için dua et; çünkü senin duan onlara huzur verir. Allah işitendir, bilendir.” (Tevbe,9/103) buyrulmaktadır.
BAYRAMDA ULAŞIM HİZMETLERİ ÜCRETSİZ OLACAK?
Ramazan Bayramı tatilinde 2 Temmuz Cumartesi-11 Temmuz Pazartesi arasında otoyollar ve boğaz köprülerinden geçiş, 5 Temmuz Salı-7 Temmuz Perşembe arasında ise belediyelerin toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 2 Temmuz 2016 Cumartesi saat 00.00'dan 11 Temmuz 2016 Pazartesi saat 07.00'ye kadar otoyol ve boğaz köprülerinden ücretsiz geçilebilecek. Belediyelerle bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden de 5 Temmuz Salı saat 00.00'dan 7 Temmuz Perşembe saat 24.00'e kadar ücretsiz yararlanılabilecek.
Öte yandan Resmi Gazete'de yayımlanan başka bir Bakanlar Kurulu kararına göre, devlet yolu üst yapı çalışmaları nedeniyle Kuzey Pozantı-Ulukışla Eminlik ücret toplama istasyonları arası otoyol kesimini 13 Haziran 2016'dan itibaren 1 ay süreyle kullananlardan ücret alınmayacak. Karar, 13 Haziran 2016 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı