Gazete Vatan Logo

Ramazan bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

2017 yılının Üç Aylar'ına az bir zaman kalan Ramazan Bayram'nın de ne zamana geldiği ve bayram tatilinin kaç gün süreceği gibi konular merak edilmeye başladı. Ramazan Bayramı'na dair tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Ramazan bayramı ne zaman? Bayram tatili kaç gün olacak?

Müslümanlar için büyük önem taşıyan Ramazan ayı 11 ayın sultanı olarak bilinir. Ramazan Bayramı her yıl olduğu gibi bu sene de daha erken bir tarihe denk geliyor. İşte Diyanet'in açıkladığı Ramazan Bayramı tarihi, tatili gibi tüm merak edilenler...

2017 RAMAZAN BAYRAMI TARİHİ

2017 yılı Ramazan Bayramı ne zaman sorusunun yanıtı belli oldu. 24 Haziran Cumartesi günü Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte 25 Haziran Pazar Günü Ramazan Bayramı'nın 1. günü olacak.

27 MAYIS-2017 CUMARTESİ RAMAZAN BAŞLANGICI

21 HAZİRAN-2017 ÇARŞAMBA KADİR GECESİ

24 HAZİRAN-2017 CUMARTESİ AREFE

25 HAZİRAN-2017 PAZAR RAMAZAN BAYRAMI (1.Gün)

26 HAZİRAN-2017 PAZARTESİ RAMAZAN BAYRAMI (2.Gün)

27 HAZİRAN-2017 SALI RAMAZAN BAYRAMI (3.Gün)

RAMAZAN BAYRAMI'NDA YAPILACAKLAR?

Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınan orucun da sonunu ifade eder. Ramazan Bayramı'nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının birinci günüdür ve bu günde oruç tutulmaz.

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını yalnız erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.

Haberin Devamı

Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar.

Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.