Gazete Vatan Logo

Ramazan Bayramı kaç gün tatil olacak?

Üç aylara girilmesi ile birlikte Ramazan bayramının ne zaman başlayacağı da merak ediliyor. Peki 2017 yılında Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak? İşte Ramazan bayramı tatili ve detayları!

Ramazan Bayramı kaç gün tatil olacak?

İslam dünyasının en önemli aylarından olan “Üç Ayların” içinde yer alan ve “On Bir Ayın Sultanı” şeklinde adlandırılan Ramazan-ı Şerif ayına oldukça kısa bir süre kaldı. Ramazan ayı içerisinde İslamın beş şartından biri olan oruç ibadeti gerçekleştirildiği için en önemli ay olarak Ramazan bayramı görülmüştür. Hicrî takvim sebebiyle sürekli değişen ve her ay belirli miktarda oynamalar yaşanan dini günler sebebiyle bu yılda Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı konusunda merak edilen sorular bulunuyor. Ramazan ayının ve oruç tutulmasının bitimiyle birlikte başlayan Ramazan Bayramı da insanların sevdiklerini, akrabalarını, arkadaşlarını görebilmesi için herkesi bir araya toplayan bir bayram olarak insanların birlikte olmasını sağlıyor. Ramazan ayının ardından dini bayramlarımız arasında ilk sırada olan Ramazan Bayramı dünyanın dört bir yanında yaşayan Müslümanlar tarafından da idrak edilecek. Peki 2017 yılında Ramazan Bayramı tatili kaç gün olacak?

RAMAZAN BAYRAMI KAÇ GÜN TATİL OLACAK ÖĞRENMEK TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Hicri takvim, güneşe göre değil aya göre hazırlandığı için, güneş temelli olan miladi takvime göre her yıl 11-12 gün kadar kısalmaktadır. Bu sebeple de Ramazan Bayramı her yıl bir önceki seneye göre 11-12 gün daha erken kutlanmaktadır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı’nın aynı güne tekabül ettiği görülür.

Ramazan Bayramı, Hicret’in ikinci yılından sonra kutlanmaya başlanmıştır. BU bayram yapılması gereken tüm tören ve ibadetler bizzat Hz. Muhammed tarafından düzenlenmiştir. İlk günden beri yapılması gereken tüm işlemler bizzat peygamber efendimiz tarafından yapılmıştır.

RAMAZAN BAYRAMI KAÇ GÜN TATİL OLACAK?

2017 yılında Ramazan Bayramı kaç gün tatil olacağı merak edilen bir konu. İnsanlar Ramazan Bayramında sevdiklerini görebilmek ve işlerinden biraz daha izin alarak tatillerini uzatabilmek için bu konuyu yakından takip ederler. Böylece hem sevdikleri ile birlikte olan bireyler hem de iş stresinden bir süreliğine uzak durarak yenilenmiş bir şekilde işe geri dönerler. Bu yıl 24 Haziran 2017 Cumartesi günü Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte başlayacak olan Ramazan Bayramının ilk günü 25 Haziran Pazar gününe denk geliyor. Ramazan ayı ve Ramazan Bayramına göre takvim ise şu şekilde;

Haberin Devamı

27 MAYIS - 2017 CUMARTESİ RAMAZAN BAŞLANGICI

21 HAZİRAN - 2017 ÇARŞAMBA KADİR GECESİ

24 HAZİRAN - 2017 CUMARTESİ AREFE

25 HAZİRAN - 2017 PAZAR RAMAZAN BAYRAMI (1.Gün)

26 HAZİRAN - 2017 PAZARTESİ RAMAZAN BAYRAMI (2.Gün)

27 HAZİRAN - 2017 SALI RAMAZAN BAYRAMI (3.Gün)

Bilindiği üzere geçen yıl Ramazan Bayramı, iki hafta sonu ile birleştirilerek toplamda 9 gün boyunca bir tatil olmasını sağlanmıştı. Böylece uzun soluklu tatil yapabilen bireyler de bir süreliğine rahatlamıştı. Fakat ne yazık ki bu sene Ramazan Bayramı’nın ilk gününün Pazar’a denk gelmesi sebebiyle tatil bu sefer kısa süreceğe benziyor.

RAMAZAN BAYRAMI KUTLAMALARI

Ramazan Bayramı, Ramazan ayı boyunca tutulması farz kılınmış olan orucun bitmesiyle birlikte başlamaktadır. Ramazan Bayramı’nın ilk günü aynı zamanda Şevval ayının da ilk günüdür. Bu günde oruç tutulmamaktadır.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı’nın ilk gününde camilere gidilerek namaz kılınmaktadır. Bayram namazı sadece erkekler tarafından kılınmaktadır. Bayram namazının ardından ise hutbe okunur. Bayram süresince Müslümanlar tarafından eş, dost, akraba ziyaretleri yapılmaktadır. Böylece birlik ve beraberlik daha iyi bir şekilde sağlanmış, insanlar birbirlerine daha iyi bir şekilde kenetlenmiş olurlar. Bu ziyaretler sırasında genellikle tatlı, şekerlemeler ve kolonya ikram edilmektedir.

Temizlik imandan geldiği için, Ramazan Bayramı’nda da bireyler temiz ve bakımlı olması gerekmektedir. Bu bayramda herkes yeni kıyafetler giyerek güzel görünmeye çalışır. Aileler genellikle çocuklara bütçelerinin el verdiği kadarıyla yeni kıyafetler alır. Ramazan Bayramında yetişkin kişiler ellerini öpen çocuklara hediye ya da harçlıklar verir. Ufak çocuklar ise gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar.

Haberin Devamı

Aynı zamanda bu ay Müslümanlar zekat görevini de yerine getirmektedir.