Gazete Vatan Logo

Ramazan ayının önemi nedir? Ramazan Bayramı yaklaşıyor!

Ramazan ayının ilk iki haftasını geride bırakmış bulunmaktayız. Ramazan Bayramı'na iki haftadan az bir süre kaldı ve bütün ülkeyi yavaş yavaş bayram heyecanı sarmaya başladı. Ramazan ayının geri kalan günlerinde nelere dikkat etmeliyiz?

Ramazan ayının önemi nedir? Ramazan Bayramı yaklaşıyor!

11 ayın sultanı olarak tabir edilen ve milyonlarca Müslümanın heyecanla beklediği Ramazan Bayramı yaklaştı. Ramazan bayramı heyecanı tüm ülke tarafından heyecanla bekleniyor. Ramazan ayının son orucu 24 Haziran Cumartesi günü akşamı son iftarla açılmış olacak ve Ramazan ayı son bulmuş olacak. 25 Haziran Pazar günü ise Ramazan bayramı başlamış olacak. 26 Haziran ve 27 Haziran Pazartesi ve Salı günleri de bayram tatili olacak. Bu sene bayramın ilk günü Pazar gününe denk geldiği için 2 gün tatil yapılabilecek. Tatilin geçtiğimiz senelerde olduğu gibi uzatılmayacağı düşünülüyor ancak bu konuda henüz herhangi bir yetkiliden açıklama gelmiş değil.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

2017 yılı geçtiğimiz yıllara oranla daha az tatil yapılan ve resmi tatillerin bazı günlerinin hafta sonuna denk geldiği bir yıl oldu. İşte önümüzdeki resmi tatiller:

24 Haziran 2017 Cumartesi Günü, Ramazan Bayramı Arefesi

25 Haziran 2017 Pazar Günü, Ramazan Bayramı 1. Gün

26 Haziran 2017 Pazartesi Günü, Ramazan Bayramı 2. Gün

Haberin Devamı

27 Haziran 2017 Salı Günü, Ramazan Bayramı 3. Gün

15 Temmuz 2017 Cumartesi Günü Demokrasi ve Özgürlükler Günü

30 Ağustos 2017 Çarşamba Günü, Zafer Bayramı

31 Ağustos 2017 Perşembe Günü, Kurban Bayramı Arefesi

1 Eylül 2017 Cuma Günü, Kurban Bayramı 1. Günü

2 Eylül 2017 Cumartesi Günü, Kurban Bayramı 2. Günü

3 Eylül 2017 Pazar Günü, Kurban Bayramı 3. Günü

4 Eylül 2017 Pazartesi Günü, Kurban Bayramı 4. Günü

29 Ekim 2017 Pazar Günü, Cumhuriyet Bayramı

RAMAZAN BAYRAMI VE ÖNEMİ

Ramazan bayramının birçok anlamı ve önemi mevcuttur. Ramazan ayı boyunca nefsini kontrol etmeyi ve şükretmeyi öğrenen insanlar, Ramazan ayından sonra gelen bayramda ise yoksullara bolca yardım eder ve hem kendi hem evinin temizliğine özen gösterir. Bu bayramda insanlar birbirlerini ziyaret ederek aradaki bağı daha da güçlendirmeye çalışır. Fitre ve zekat, Ramazan bayramından önce verilerek yardıma muhtaç insanların Ramazan bayramını mutlu geçirmesine yardımcı olunur. Bayramın ilk günü camide kılınan namazın da Müslüman toplumlar için önemi büyüktür. Bu namaz kalabalık bir şekilde kılınır ve namazdan sonra camide hutbe okunur.

Haberin Devamı