Gazete Vatan Logo

Ramazan ayında enflasyon olur

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enflasyonun arz eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.

Ramazan ayında enflasyon olur

Zeybekci, “Enflasyonun nedeni arzın yetersizliğidir. ‘Ramazan geliyor yine talep yükselecek, onun için fiyatlar artacak.’ Böyle bir şey yok. Bizim hedefimiz, Ramazan geldiğinde arzı da artıracak yöntemleri bulmak” diye konuştu.

Komite toplanıyor

Kurdaki artışın da enlasyonun bir diğer nedeni olduğunu ifade eden Zeybekci, şunları söyledi: “Ne oldu da kur bir anda 3.64 oldu. Tamamen spekülatif. Ancak genel olarak kurda geldiğimiz nokta olumlu bir noktadır. 3.50 seviyeleri. Kurla ilgili bizim hedefimiz tahmin edilebilir ve öngörülebilir bir seviyedir. Kurda aşağı ve yukarı doğru oynaklık kimseyi mutlu etmez.”

Öte yandan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, hafta başında toplanarak çift haneye çıkan enflasyondaki yükselişte önemli payı olan gıda fiyatlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmalara Cumartesi günü tekrar toplanacak Gıda Komitesi’nde son şeklinin verileceğini söyledi. TV’de konuşan Tüfenkci, şunları söyledi: “Gıda komitesinde ithalata yönelik ürün bazlı düzenlemeler, ekmek fiyatlarında, soğuk taşımada neler yapabiliriz çalıştık, komiteyi cumartesi günü tekrar toplayarak son kararları vereceğiz. Enflasyonu artıracak piyasa oynaklığına asla müsaade etmeyeceğiz, çift haneli enflasyonu yıl sonu itibarıyla tek haneye çekeceğiz.”

Haberin Devamı