Gazete Vatan Logo

Ramazan ayına ne kadar kaldı? Ramazan ayı ne zaman?

Ramazan, Hicri takvime göre dokuzuncu ay olan 3 ayların en önemli olan dönemidir. Bu sene ki Ramazan Ayı’nın ise ne zamana denk geldiği herkesin merak ettiği ayrı bir konudur. Ramazan Ayı’nın 2017 yılı için hangi zamana denk geliyor? 3 ayların ve özellikle kutsal oruç ayı olan Ramazan Ayı’nın önemi nedir?

Ramazan ayına ne kadar kaldı? Ramazan ayı ne zaman?

3 Aylar, Regaip kandili ile başlayıp Miraç ve Beraat Kandili ile devam eden, Kadir gecesi ve Ramazan Bayramı ile kutsallığını tüm Müslümanlara hissettiren birbiri ardına gelen manevi bir doyum ve bağışlanma dönemidir.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Bu aylar ve barındırdığı kutsal gecelerde ibadetlerini ve dualarını eksik etmeyen her Müslüman, manevi bir huzur ve dünya barışı için ellerini göğe kaldırırken oruç tutarak da Yüce Allah’a bir nevi şükranlarını sunmaktadırlar.

RAMAZAN AYININ ve ORUCUN ÖNEMİ

3 Aylar’ın sonuncusu olan Ramazan Müslümanlar için kutsal sayılan ve İslamiyet’in şartlarından biri olan oruç tutmanın gerçekleştiği manevi bir aydır. Tüm bir sene boyunca yaşanılan maddi ve manevi kirlerden arınma ayı olarak bilinen bu ay Müslümanları birbirine kenetleyen, aileye ve akrabaya saygının önemini vurgulayan, komşulara ve diğer tüm insanlara hoşgörülü olmayı öğreten bir nevi terbiye veya disiplin ayıdır.

Hicri takvimin mevsimlere göre değişmesi mümkün olmadığından kutsal oruç ayı olan Ramazan Ayı belli zamanlar kışa denk gelir iken belli zamanlarda da yaz mevsimine denk gelebilmektedir.

Haberin Devamı

PEKİ, RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Her sene farklı bir aya ve mevsime denk gelen Ramazan Ayı, vatandaşları da doğal olarak her sene aynı soruyu sormaya itiyor. Peki, bu sene ki Ramazan Ayı ne zaman?

Her türlü dini soru bulunup yanıtların da giderildiği Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden de bilgisi edinilebilecek olan bu sorunun yanıtını şimdi sizler için ekranlarınıza getirelim:

2017 yılı Dini takvimine ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasına göre bu yıl üç aylar 29 Mart 2017'de, Ramazan Ayı ise 27 Mayıs 2017'de başlayacak. Müslümanlar için kutsal oruç ayı olan Ramazan Ayı’ndan sonra kutlanacak olan Ramazan Bayramı ise 3 gün sürecek olup bayramın ilk günü 25 Haziran Pazar gününe denk gelecektir.

Ayrıca merak edenler için ise aşağıda diğer Dini günler ve bayramların tarih bilgilerini paylaşıyoruz;

2017 Yılı RESMİ DİNİ GÜNLER ve TATİLLER

Haberin Devamı

29 Mart 2017 Çarşamba Günü: Üç Ayların Başlangıcı

27 Mayıs 2017 Cumartesi Günü: Ramazan Ayı'nın Başlangıcı

21 Haziran 2017 Çarşamba Günü: Kadir Gecesi

24 Haziran 2017 Cumartesi Günü: Ramazan Bayramı Arifesi

25 Haziran 2017 Pazar Günü: Ramazan Bayramı 1. Gün

26 Haziran 2017 Pazartesi Günü: Ramazan Bayramı 2. Gün

27 Haziran 2017 Salı Günü: Ramazan Bayramı 3. Gün

31 Ağustos 2017 Perşembe Günü: Kurban Bayramı Arifesi

1 Eylül 2017 Cuma Günü: Kurban Bayramı 1. Gün

2 Eylül 2017 Cumartesi Günü: Kurban Bayramı 2. Gün

3 Eylül 2017 Pazar Günü: Kurban Bayramı 3. Gün

4 Eylül 2017 Pazartesi Günü: Kurban Bayramı 4. Gün