Gazete Vatan Logo

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Bayram tatili ne zaman?

Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kaldı. Müslümanlar tarafından Ramazan ayının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Bayram tatili hangi gün? Detaylar haberimizde!

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Bayram tatili ne zaman?

Ramazan ayı Müslümanlar için önemli bir yere sahiptir. Her türlü hayrı, rahmeti ve bereketi içerisinde barındıran Ramazan ayı, on bir ayın sultanı olarak nitelendirilir. Ramazan ayında insanlar hem maddi hem de manevi olarak kirlerinden arınıp temizlenme fırsatı bulur.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Ramazan Ayının ve Oruç Tutmanın Önemi

İslam aleminde önemli bir yere sahip olan üç aylardan olan Recep ve Şaban’ın ardından Ramazan ayı gelecek. Ramazan ayı bu yıl 27 Mayıs 2017 tarihinde başlayacak. İlk orucun tutulacağı 27 Mayıs’tan itibaren 30 gün boyunca oruç tutulacak. Son oruç da 24 Haziran tarihinde tutularak Ramazan ayı bitirilmiş olacak.

İslamiyet’te Ramazan ayı kutsal kabul edilir ve oruç tutma ayıdır. Ramazan ayı insani duyguların coştuğu ve maddi, manevi bir terbiyenin sağlandığı aydır. Ramazan içinde insanlık için bin aydan daha da hayırlı olan Kadir gecesi bulunur. Bu mübarek ayın başlangıcı rahmet, ortası mağfiret olarak ve sonu da cehennem ateşinden kurtuluş olarak görülmektedir.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayında iftar saatleri sürekli olarak geriye doğru giderdi. Bu yıl ise iftar saatleri daha da ileriye gidecek. İnsanların tevbe ederek hakka yönelme şuuru geliştiren Ramazan, kelime anlamı olarak yaz mevsimi sonunda ve sonbahar aylarının başında yağan, yerde bulunan tozları temizleyen yağmur anlamına gelmektedir. Yağan bu yağmur nasıl ki yeryüzünü yıkayarak temizliyorsa, aynı şekilde Ramazan ayı gelince de mümin kişilerin işlediği günahlar silinip süpürülür. Ramazan kelimesinin bir diğer anlamı ise; güneşin şiddetli harareti ile taşların yanarak kızmasıdır. Bu kızgın olan yerlerde yürümek isteyen insanların ayakları yanar ve doğal olarak meşakkat, zahmet çekilir. Bu duruma benzer olarak da oruç tutan insanlar da açlık ve susuzluğun oluşturduğu hararete katlanır. İnsanlar meşakkat ve zahmet çeker, içleri yanar. Kızgın yerlerde gezinme esnasında yanan ayaklar gibi mümin kimselerin de günahları öyle yanıp yok olur.

Ramazan ayın merhamet duygularını geliştirir. İnsanların sabırlı olmasını sağlar ve ahlaklarının güzelleşmesi için vesile olur. Bu ay içerisinde çokça Kur’an-ı Kerim okunur ve namaz kılınır.

Haberin Devamı

2017 Bayram Tarihleri

24 Haziran 2017 Cumartesi – Ramazan Bayramı Arefesi

25 Haziran 2017 Pazar – Ramazan Bayramı’nın 1. Günü

26 Haziran 2017 Pazartesi – Ramazan Bayramı 2. Günü

27 Haziran 2017 Salı – Ramazan Bayramı 3. Günü

31 Ağustos 2017 Perşembe – Kurban Bayramı Arefesi

1 Eylül 2017 Cumartesi – Kurban Bayramı 1. Günü

2 Eylül 2017 Pazar – Kurban Bayramı 2. Günü

3 Eylül 2017 Pazartesi – Kurban Bayramı 3. Günü

4 Eylül 2017 Salı – Kurban Bayramı 4. Günü