Gazete Vatan Logo

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Bayram tatili ne zaman?

Üç aylar ile birlikte uzun zamandır Müslümanlar tarafından heyecan ile beklenmekte olan Ramazan ayına az bir süre kaldı. Müslümanlar, Ramazan ayının ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Bayram tatili hangi güne denk geliyor? Detaylar haberimizde!

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Bayram tatili ne zaman?

İslam alemi için önemli bir yere sahip olan ve on bir ayın sultanı olan Ramazan ayı her içerisinde her türlü rahmet, bereket ve hayrı barındırır. Ramazan ayı ile birlikte insanlar için hem manevi olarak hem de manevi olarak kirlerden arınıp temizlenme imkanı doğar.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Ramazan Ayının Önemi

İslam aleminde Recep ve Şaban aylarından sonra gelen Ramazan ayı üç ayların sonuncusudur. Mübarek Ramazan ayı bu sene 27 Mayıs 2017 tarihinde başlayacak. Müslümanlar oruç ibadetini yerine getirmeye çalışacak. Ramazan ayı, bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir gecesini içinde barındırır. Bu ayın başlangıcı rahmet olarak, ortası mağfiret son 10 günü de cehennem ateşinden kurtuluş olarak bilinir. Ramazan ayı 24 Haziran tarihinde son bulacak.

İnsani duyguların coştuğu ve insanların tevbe edip hakka yönelme şuurlarının geliştiği manevi ve maddi bir aydır. Geçtiğimiz senelerde Ramazan ayında iftar saatleri sürekli olarak geriye giderken, bu sene Ramazan ayında iftar saatleri ileri gidecektir. Ramazan, anlam olarak yaz mevsimi sonlarında ve sonbahar aylarının başlarında yağan, yerdeki tozları temizleyen yağmur anlamına gelir. Bu yağan yağmur yeryüzünü yıkayıp nasıl ki temizliyorsa, benzer şekilde Ramazan ayı da Mümin olan kişilerin işlemiş oldukları günahları silip süpürür. Ramazan kelimesinin bir başka anlamı ise güneşin şiddetli olan o hararetinden dolayı taşların yanıp kızmasıdır. Bu kızgın yerlerde yürümeye çalışan insanların ayakları yanar ve haliyle zahmet, meşakkat çekilir. Yine buna benzer olarak da oruç tutan insanlar da susuzluk ve açlığın oluşturduğu hararete katlanmaktadır. İnsan zahmet ve meşakkat çeker, içi yanar. Kızgın yerlerde gezinirken ayakların yandığı gibi Mümin kişilerin günahları da yanar yok olur. Ramazan’ın kelime olarak içermiş olduğu anlamların ortak noktası, bu Ramazan ayı içinde oruç tutan kişilerin de günahlarından arınacaklarıdır.

Haberin Devamı

Ramazan ayı içerisinde çokça Kur’an okunur, namaz kılınır. Ramazan ayı insanların ahlaklarının güzelleşmesine vesile olur ve sabırlı olunmasını öğretir. Merhamet duygularını geliştirir. Bu ayda kurulan iftar ve sahur sofraları ile insanların arasındaki bağlar daha da güçlenir. Tutulan oruçlar sadece bedenin aç bırakılması olarak algılanmamalıdır. Oruç tutmak insanların nefsini terbiye etmede büyük bir yarar sağlar.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı Ne Zaman?

24 Haziran 2017 Cumartesi – Ramazan Bayramı Arefesi

25 Haziran 2017 Pazar – Ramazan Bayramı 1. Günü

26 Haziran 2017 Pazartesi – Ramazan Bayramı 2. Günü

27 Haziran 2017 Salı – Ramazan Bayramı 3. Günü