Gazete Vatan Logo

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Bayram tatili ne zaman?

İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Ramazan ayının başlamasına az bir zaman kaldı. On bir ayın sultanı olan Ramazan 27 Mayıs itibariyle başlayacak. Ramazan Bayramı ne zaman? Detaylar haberimizde!

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? Bayram tatili ne zaman?

Ramazan ayı her türlü hayır, rahmet ve bereketi içinde bulundurur. Ramazan ayı ile hem maddi hem de manevi olarak kirlerden temizlenme fırsatı doğar. İnsani duyguların adeta coştuğu, insanların tevbe ederek hakka yönelme şuurlarının geliştiği maddi ve manevi bir aydır. Geçen senelerde Ramazan aylarında iftar saatleri sürekli geriye giderken, bu yıl Ramazan ayında iftar saatleri ileriye doğru gidecektir.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Ramazan Ayının ve Oruç Tutmanın Önemi

Ramazan ayı içinde insanlık için bin aydan daha da hayırlı olan Kadir gecesi bulunur. Ramazan, inanan insanlar için evveli rahmet olan, ortası mağfiret ve sonu da cehennem ateşinden kurtuluş olan önemli bir aydır. Ramazan, oruç ayı ve Kur’an ayıdır.

Ramazan kelime anlamı olarak yaz aylarının sonlarında ve sonbahar mevsiminin başlarında yağan, yerde bulunan tozları temizleyen yağmur anlamına gelmektedir. Bu yağmur, nasıl ki yeryüzünü yıkayarak tozlardan temizlenmesini sağlıyor ise, aynı şekilde Ramazan ayı da Mümin insanların işlemiş olduğu günahları temizler. Ramazan kelimesinin ikinci bir anlamı da güneşin şiddetli olan hararetinden taşların yanarak kızmasıdır. Kızgın yerlerde yürümeye çalışan insanların ayakları yanar. Zahmet ve meşakkat çekilir. Buna benzer olarak da oruç tutan kişiler de açlık ve susuzluğun oluşturduğu hararete katlanır. Meşakkat, zahmet çeker ve içi yanar ya da kızgın yerin insan ayaklarını yaktığı gibi Mümin insanların günahlarını yakarak yok eder. Ramazan kelimesinin içerdiği her iki anlamın birleştiği nokta, bu ay içinde oruçlu kişilerin günahlarından arınacak olmasıdır.

Haberin Devamı

Ramazan ayı sabırlı olmayı öğretir. Nimetlere şükredebilmeyi ve sıkıntılara katlanabilmeyi öğretir. Ahlakın güzelleşmesine vesile olur. Merhamet duygularını geliştirir. Maddi ve manevi olarak insanların huzura ermesini sağlar. Bu ay içinde çokça Kur’an okunur ve namaz kılınır. İşlenen günahlar için af ve mağfiret dilenir. Ramazan ayında gündüzleri oruç ile geceleri de teravih namazı kılınarak ihya edilir. Oruç sadece aç kalmak olarak algılanmamalıdır. Tutulan oruçlar nefsin terbiye edilmesini sağlar. Sunulan nimetler için şükredebilmeyi öğretir. Ramazan ayı içinde kurulan iftar ve sahur sofraları ile insanlar arasındaki ilişkiler daha da güçlü bir boyut kazanır.

Haberin Devamı

2017 Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı Tarihleri

24 Haziran 2017 Cumartesi – Ramazan Bayramı Arefesi

25 Haziran 2017 Pazar – Ramazan Bayramı 1. Günü

26 Haziran 2017 Pazartesi – Ramazan Bayramı 2. Günü

27 Haziran 2017 Salı – Ramazan Bayramı 3. Günü

31 Ağustos 2017 Perşembe – Kurban Bayramı Arefesi

1 Eylül 2017 Cuma – Kurban Bayramı 1. Günü

2 Eylül 2017 Cumartesi – Kurban Bayramı 2. Günü

3 Eylül 2017 Pazar – Kurban Bayramı 3. Günü

4 Eylül 2017 Pazartesi – Kurban Bayramı 4. Günü