Gazete Vatan Logo

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? 2017 Ramazan Bayramı hangi tarihte?

Ramazan ayı 2017 yılında ne zamana denk geliyor? Müslümanlar için büyük önem taşıyan Ramazan Bayramı'nın hangi tarihte ve günde başlayacağı da merak konusu oldu. İşte Ramazan ayı ile ilgili tüm merak edilenler...

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? 2017 Ramazan Bayramı hangi tarihte?

İslam aleminde 11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayı için sayılı günler kaldı. 2017 yılında Ramazan ayı ve ilk oruç 27 Mayıs'ta başlayacak. 30 günün sonunda 25 Haziran tarihinde ise Ramazan Bayramı kutlanacak.

2017 YILI RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ

24 Haziran 2017 Cumartesi – Ramazan Bayramı Arefesi

25 Haziran 2017 Pazar – Ramazan Bayramı’nın 1. Günü

26 Haziran 2017 Pazartesi – Ramazan Bayramı 2. Günü

27 Haziran 2017 Salı – Ramazan Bayramı 3. Günü

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ

Özellikle İslam Dinimizin kutsal kitabı olan Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bu ayda indirilmeye başlanması, başlı başına Ramazan ayını özel kılan özeliklerden en güzelidir. Ramazan ayı dinimizde özel ve önemli bir yere sahip olan, en kutsal ay olarak addedilen bir aydır. Bu ay, toplumumuzun barışına, kardeşliğine her zaman olumlu etki yapmış, insanlarımızı bir araya getirmesi beklenen en kutsal ayımızdır. Kadir Suresinde geçen ‘’Şüphesiz, biz O’nu Kadir Gecesinde indirdik’’ ve ‘’Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır’’ ayetlerde bahis olunan Kadir gecesi, Ramazan ayının 27. Gecesidir. Bu ay boyunca oruç tutmak, İslam’ın 5 şartından biridir.

Haberin Devamı