Gazete Vatan Logo

Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Ramazan ayının başlamasına artık sayılı günler kaldı, Mayıs ayı içerisinde başlayacak olan Ramazandan sonra, bayramı sebebi ile milyonlarca çalışan tatil yapma ve dinlenme fırsatı bulacak. Peki, Ramazan bayramı ne zaman? Ramazan bayramda kaç gün tatil olacak?

Ramazan ayı ne zaman başlıyor?

Milyonlarca vatandaşımız, oruçla ve ibadetle dolu geçecek olan Ramazan ayının başlangıcını merakla bekliyor. Ramazan bayramı ise, milyonlarca kişinin ibadetlerini yerine getireceği ve oruç tutacağı Ramazan ayından sonra başlayacak. Geçtiğimiz sene Haziran ve Temmuz ayları içerisinde, 4 Temmuz 2016 tarihine kadar süren Ramazan ayı, 27 Mayıs 2017 tarihinde başlayacak. 11 ayın sultanı olarak nitelendirilen Ramazan ayı, bin aydan daha hayırlı olduğu bilinen kadir gecesine sahiplik eder ve tutulacak olan oruç İslam’ın 5 şartından biri olması nedeniyle, Dünya’da yaşayan milyarlarca Müslüman için en mübarek ve en kutsaldan aylardan biridir.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

DİYANET BAŞKANLIĞI TAKVİMİNE GÖRE RAMAZAN AYI BAŞLANGICI

Ülkemizde ve yurt dışında diğer ülkelerde yaşayan milyonlarca Müslümanın heyecanla beklediği Ramazan ayı, Diyanet İşleri Başkanlığı takvimine göre 27 Mayıs 2017 tarihinde, tam olarak saat 03:16’da başlayacak, ilk iftar saat 20:37’de son bulacak. Ramazan ayının son orucu ise son sahur tarihi olan 24 Haziran günü olacak. İbadetlerle geçecek ve Kadir gecesini yaşayacağımız Ramazan ayı sonrası, ramazan bayramı 25 Haziran 2017 günü başlayacak ve 27 Haziran 2017 tarihinde sona erecek. Hafta sonuna denk gelen Ramazan bayramı başlangıcı sonrası, milyonlarca çalışan 26 Haziran 2017 Pazartesi ve 27 Haziran Salı günü tarihlerinde tatil yapma imkanı bulacak.

Haberin Devamı

RAMAZAN AYININ BİZLER İÇİN ÖNEMİ

Özellikle İslam Dinimizin kutsal kitabı olan Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bu ayda indirilmeye başlanması, başlı başına Ramazan ayını özel kılan özeliklerden en güzelidir. Ramazan ayı dinimizde özel ve önemli bir yere sahip olan, en kutsal ay olarak addedilen bir aydır. Bu ay, toplumumuzun barışına, kardeşliğine her zaman olumlu etki yapmış, insanlarımızı bir araya getirmesi beklenen en kutsal ayımızdır. Kadir Suresinde geçen ‘’Şüphesiz, biz O’nu Kadir Gecesinde indirdik’’ ve ‘’Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır’’ ayetlerde bahis olunan Kadir gecesi, Ramazan ayının 27. Gecesidir. Bu ay boyunca oruç tutmak, İslam’ın 5 şartından biridir.

Haberin Devamı

2017 Yılı İçerisindeki Dini Önemli Günler

Ramazan ayı haricinde de, dinimizde önemli yeri bulunan birçok gün ve olay bulunmaktadır. Regaip Kandili tarihi 30 Mart, Üç aylar başlangıcı 29 Mart, Berat Kandili 10 Mayıs’ta idi. Önümüzdeki dini günlerden Kadir Gecesi 21 Haziran tarihinde, Kurban Bayramı Arefesi ise 31 Ağustos tarihinde olacak. 1 Eylül 2017 tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı 4 gün boyunca sürecek ve 4 Eylül 2017 tarihinde sona erecek.