Gazete Vatan Logo

Ramazan ayı ne zaman başlayacak? (Ramazan bayramı tatili kaç gün?)

Ramazan ayı, mübarek üç ayların sonuncusudur. Recep ve Şaban aylarından sonra gelen Ramazan ayı 11 ayın sultanı olarak adlandırılır. Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Bayram tatili kaç gün olacak? Detaylar haberimizde!

Ramazan ayı ne zaman başlayacak? (Ramazan bayramı tatili kaç gün?)

Ramazan ayının İslam dünyasında büyük bir önemi vardır. Ramazan ayı Hicri takvime yani ay takvimine göre dokuzuncu aydır. Kur’an-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Bu ay içerisinde İslam’ın beş şartından bir tanesi olan oruç vardır. Müslümanlar tarafından kutsal kabul edilen bu ayda oruç tutulur.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Ramazan ayı bu yıl 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü başlayacak. Müslümanlar tarafından ilk oruç 27 Mayıs’ta tutulacak. 24 Haziran’da da son oruç tutularak Ramazan ayı bitirilecek. Sonrasında da 25 Haziran’da Ramazan Bayramı birinci günü kutlanacak. Ramazan ayının başlangıcı rahmet olarak görülürken ortası mağfiret ve sonu da cehennemin ateşinden kurtuluş olarak görülmektedir. Geçtiğimiz yıllarda Ramazan aylarında oruç açılan iftar saatleri sürekli olarak geriye doğru gitmekteydi. Bu yıl ise iftar saatleri ileri gidecek.

Oruç ayı olan bu Ramazan ayı pek çok hikmeti de içerisinde barındırır. Bu açıdan bakıldığında da bir çok sosyal ve ferdi yararları bulunur. Oruç tutmak sadece bedenin aç kalması olarak algılanmamalıdır. Oruç tutup belirli zaman dilimlerinde yeme içme ve cinsel arzulara karşı koyan kişi sabır, kanaat ve metanet gibi ahlaki güzelliklerin sahibi olur. Oruç tutan insanların yaşamış oldukları açlık, insanların kendilerine Allah tarafından sunulan nimetlerin kıymetini daha da iyi bilmesini sağlar. Bu vesileyle de yoksul insanlar düşünülerek daha fazla şefkat hissi ve merhamet ile yaklaşılmasını sağlamaktadır. Ramazan ayında insani duygular daha fazla coşmaktadır. Bu ayda manevi ve maddi olarak da bir terbiye sağlanmış olur. İftar sofraları kurulur ve insanlar arasındaki bağlar daha da kuvvetlenmiş olur.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v.) Ramazan ayına ilişkin olarak ‘’Bir kimse inanarak ve sevabını yalnızca Allah’tan bekleyerek, Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır.’’ buyurmuştur.

Allah, Ramazan ayında gündüzleri oruç tutmayı farz kılarken, geceleri de ibadet edilmesini nafile kılmıştır. Ramazan ayı sabır ayıdır ve bu gösterilen sabrın karşılığı da cennettir.

2017 Bayram Tarihleri

Ramazan ayının başlangıcı – 27 Mayıs 2017 Cumartesi
Ramazan Bayramı Arefe günü – 24 Haziran 2017 Cumartesi
Ramazan Bayramı 1. Günü – 25 Haziran 2017 Pazar
Ramazan Bayramı 2. Günü – 26 Haziran 2017 Pazartesi
Ramazan Bayramı 3. Günü – 27 Haziran 2017 Salı

Kurban Bayramı Arefe Günü – 31 Ağustos 2017 Perşembe

Kurban Bayramı 1. Günü – 1 Eylül 2017 Cuma
Kurban Bayramı 2. Günü – 2 Eylül 2017 Cumartesi
Kurban Bayramı 3. Günü – 3 Eylül 2017 Pazar
Kurban Bayramı 4. Günü – 4 Eylül 2017

Haberin Devamı