Gazete Vatan Logo

Ralli ile 600 milyonluk süper start

8 yıl aradan sonra 13 Eylül’de Marmaris’te start alacak Dünya Ralli Şampiyonası, ekonomiyi canlandıracak, 50 bin turisti çekecek ve Türkiye’yi dünyaya tanıtacak.

Ralli ile 600 milyonluk süper start

Türkiye, 8 yıl aradan sonra yeniden ev sahipliği yaptığı dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) ile 1 taşla 3 kuş vuracak. Motor sporları tutkunlarının merakla beklediği şampiyona ekonomiyi canlandıracak, turizme katkı sağlayacak ve en önemlisi milyonlarca kişiye Türkiye’yi tanıtacak. 13-16 Eylül tarihlerinde Marmaris ve çevresinde düzenlenecek organizasyonun bölgeye 100 milyon dolar (600 milyon TL) katkı sağlaması bekleniyor. 13 yarıştan oluşan şampiyonanın 10’uncu ayağı olan Türkiye Rallisi, dünyaca ünlü pilotların zorlu mücadelelerine sahne olacak, 50 bini aşkın turisti ağırlayacak.

6 ülkeyi solladık

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı, Dünya Ralli Şampiyonası’nın ülkeye büyük katkısının olacağını belirterek, “Yarışları her yıl bizzat organizasyona katılarak 5 milyona yakın seyirci takip ediyor. WRC’yi 155 televizyon kanalından 700 milyondan fazla kişi seyrediyor” diye konuştu.

Dünya Ralli Şampiyonası’nın diğer büyük organizasyonların önünün açılmasında Türkiye’ye yardımcı olacağına dikkat çeken Yazıcı; şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Dünya Ralli Şampiyonası seçmelerinde Yeni Zelanda, Hırvatistan, Japonya, Şili, Kenya ve Güney Afrika’yı geride bıraktık. Bu organizasyonla Türkiye’nin her kulvarda sergilediği prestijli mesajlar tüm dünyaya ulaşacak. Ayrıca Dünya Ralli Şampiyonası’na sadece bir spor organizasyonu gözüyle bakmamamız gerek. Organizasyon ülke tanıtımı ve turizmi açısından büyük önem taşıyor.”

Nefes nefese liderlik yarışı

13 ayaktan oluşan Dünya Ralli Şampiyonası’nda 9 yarış sonunda Hyundai Motorsport Takımı’nın pilotu Thierry Neuville lider durumda. Neuville’i M-Sport Ford’dan Sebastian Ogier ve Toyota Gazoo Racing’den Ott Tanak izliyor. Takımlar arasında da Hyundai liderliğini koruyor.
Denizden de izlenebilecek
Dünya Ralli Şampiyonası, 13 Eylül Perşembe günü saat 20:00’de Marmaris Atatürk Meydanı‘ndaki start seremonisi ile başlayacak. WRC tarihinde ilk kez startın hemen ardından ‘Turkey’ adı verilen şehir içi seyirci özel etabı geçilecek. Pilotlar, 896 kilometre uzunluğundaki parkurda, toplam uzunluğu
317 kilometre olan 17 özel etabı geçecek. Motorsporları tutkunları, yarışın bir bölümünü Bördübet Koyu tarafından denizden de izleyebilecek.

Haberin Devamı