Gazete Vatan Logo

Rahşan Ecevit'ten solu birleştirmek için ittifak turu

Yılmaz Büyükerşen etrafında ittifak oluşturulması çalışmalarında 'toparlayıcı' görevi kendisinin üstleneceğini açıklayan Rahşan Ecevit, gelecek hafta siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini dolaşmaya başlıyor

Ankara- Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, Yılmaz Büyükerşen etrafında ittifak oluşturulması çalışmalarında 'toparlayıcı' görevini kendisinin üstleneceğini, bu çerçevede gelecek hafta siyasi parti ve sivil toplum örgütlerini tek tek dolaşmaya başlayacağını açıkladı. Rahşan Ecevit, Oran'daki çalışma ofisinde düzenlediği basın toplantısında, eşi Bülent Ecevit'in son aylarda "Cumhuriyetin büyük bir tehlikeyle karşı karşıya bulunduğunu gördüğünü, bundan çok büyük üzüntü duyduğunu" söyledi.

Bülent Ecevit'in "Cumhuriyetin karşı karşıya olduğu tehlikeye dikkati çekerek, bu konuyu çevresindekilerle görüştüğünü", buna karşı 'sağlı ve sollu' ittifakın olması gerektiğini söylediğini, ittifakı çevresinde toplayabilecek kişi olarak Yılmaz Büyükerşen'i gösterdiğini anlatan Rahşan Ecevit, Büyükerşen'in bu yönde çalışmalara başladığını kaydetti.

Cumhuriyet İçin El Ele
"Ama şimdi Ecevit hasta ve bu toparlamayı ben üstlenmeye karar verdim" diyen Rahşan Ecevit, bunun için "Cumhuriyet İçin El ele" adlı bir çağrı hazırladıklarını belirtti. "Cumhuriyetin kazanımlarından ödün verildiğini ve gericiliğe teslim edilmek istendiğini" ileri süren Ecevit, "dinin siyasete alet edildiğini, cumhuriyetin içten içe kemirildiğini" vurgulayarak, "Bu tehlikeli gidişi durdurabilmek için bir araya gelmenin zamanıdır. Sağ-sol ayrımı yapmadan, Anayasa'da ifadesini bulan laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ile sorunu olmayan partilerin bir araya gelme zamanıdır" dedi. "İttifak çağrısı başka bir parti çatısı altında birleşmeyi kapsıyor mu?" şeklindeki soruya, "Bu bir birleşme değil" diye yanıt verdi.

Bu arada solda yeniden yapılanmayı öngören 10 Aralık Platformu dün adını 10 Aralık Hareketi olarak değiştirdi. Kadınları da aktif siyaset içine çekmek isteyen hareket, toplantıya KA-DER ve Türk Kadınlar Birliği'nden yöneticileri de davet etti.

Haberin Devamı