Gazete Vatan Logo

Rahşan Ecevit'ten dua

BBP Lideri Yazıcıoğlu'na son veda

BBP lideri, Sivas milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu’nun cenazesi, on binlerce partili ile siyaset dünyasını ve devletin zirvesini bir araya getirdi. TBMM’de yapılan ilk törenin ardından Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı. Daha sonra BBP Genel Merkezi’ne getirilen Yazıcıoğlu’nun naaşı buradaki törenin ardından Tacettin Dergahı’nda toprağa verildi

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu dün geniş katılımlı törenlerle son yolculuğuna uğurlandı. Siyasi parti liderlerinden eski siyasetçilere, BBP’lilerden hemşehrilerine on binlerce kişi cenaze törenlerinde hazır bulundu. Yazıcıoğlu’nun cenazesi, partililer tarafından Gazi Hastanesinin morgundan saat 10.30’da alınarak, Altındağ Belediyesine ait ambulansa konuldu. Ambulans kalabalık bir kortej eşliğinde TBMM’ye götürüldü.

Meclis’te ilk kez tekbir

Yazıcıoğlu için ilk tören TBMM’de düzenlendi. Tören saati 11.30 olarak belirlenmesine karşın, yaklaşık 1 saat önce törenin gerçekleştirileceği şeref kapısının önündeki merdivenler protokol, Yazıcıoğlu’nun ailesi ve yakınları ile TBMM personeli ve vatandaşlar tarafından hınca hınç dolduruldu. Cenazenin araca taşınması sırasında kalabalık arasından bir kişi “tekbir” diye bağırdı. O andan itibaren Alperenler cenaze aracı Meclis’ten ayrılana kadar tekbir getirdi. Böyle bir olay parlamento tarihinde ilk kez oldu.

İzdiham çıktı

Yazıcıoğlu’nun cenazesi, TBMM’deki törenin ardından Kocatepe Camii’ne getirildi. Caminin etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı. Yüksek binaların üzerinde keskin nişancılar konuşlandırıldı. Yazıcıoğlu’nun memleketi Sivas başta olmak üzere çeşitli illerden otobüslerle, otomobillerle ve trenle başkente gelen çok sayıda vatandaş, camiyi hınca hınç doldurdu. Protokolün geçişi için açılan polis barikatlarından alana girmek isteyen partili ve vatandaşların aşırı yüklenmesi nedeniyle Kocatepe Kültür Merkezi önündeki güvenlik noktalarında kısa süreli izdiham yaşandı.

Kocatepe’de acı tesadüf

TBMM Yazıcıoğlu'nu konuştu! TIKLAYIN

Bazı partililer yakalarında “Üşüyoruz Koca Reis” yazılı Muhsin Yazıcıoğlu fotoğrafları takarken, bazılarında da BBP amblemli siyah kurdeleler dikkati çekti. Partililer, tören süresince tekbir getirdi. Parti yöneticileri, yaklaşık 20 yıl önce Yazıcıoğlu’nun, eşi Güleser Yazıcıoğlu ile evlendiği gün Kocatepe Camisi’nde mevlit düzenlendiğini, cenazesinin de bugün aynı yerden kaldırıldığını hatırlattı. Yazıcıoğlu’nun cenazesi namazın ardından yine tekbirler eşliğinde BBP Genel Merkezi’ne getirildi.

’Vuslat kurultayı’

BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, burada yaptığı konuşmada, “Hoşgeldin sayın Genel Başkanım. Sonsuzluğun sahibine yaptığınız müracaat tartışmasız emri iradeye binaen vuslat kurultayımız toplanmış bulunmaktadır” dedi. Topçu, konuşmasının ardından baygınlık geçirdi. Daha sonra Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi. Duanın ardından Yazıcıoğlu’nun cenazesini taşıyan kortej Tacettin Dergahı’na hareket etti.

‘Allah aşkına sakin olun’

Tacettin Dergahı’nda, izdiham nedeniyle kalabalık uyarıldı. Yazıcıoğlu’nun kızı Firuze Yazıcıoğlu, mikrofondan kalabalığa “Bugün bizim en güzel günümüz olsun. Ben böyle hayal ettim. Allah rızası için sakin olun” diye seslendi.

Devletin zirvesi tam kadro katıldı

Kocatepe Camii’ndeki törene Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, eşi Güleser Yazıcıoğlu, kızı Firuze Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu ve aile yakınları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Devlet Bakanı ve Başbakan yardımcıları Cemil Çiçek ve Hayati Yazıcı, Bakanlar Kurulunun bazı üyeleri, İstanbul Valisi Muammer Güler, Ankara Valisi Kemal Önal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün, eski DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, RTÜK Başkanı Zahid Akman, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, emekli Yarbay Korkut Eken, çok sayıda siyasi parti temsilcisi, partililer, Alperen Ocakları üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

EŞİ METANETLİYDİ

Cenaze törenine, Yazıcıoğlu’nun annesi Fidan Yazıcıoğlu, eşi Gülefer Yazıcıoğlu, çocukları Furkan ve Firuze Yazıcıoğlu katıldı. 82 yaşındaki Fidan Yazıcıoğlu, töreni oturarak ve sürekli ağlayarak izledi. Eşi ise kendisine önerilen koltuğu kabul etmeyerek, tören boyunca ağabeyi, AKP’li TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil’in yanında durdu.

RAHŞAN HANIM DA KATILDI

Gül, Toptan, Erdoğan, Başbuğ, Baykal ve Bahçeli, Yazıcıoğlu’nun oğlu Furkan’la birlikte ön sırada saf tuttu. Törenin dikkat çeken isimlerinden birisi de Rahşan Ecevit oldu. Bir korumanın eşlik ettiği Rahşan Hanım, protokolden kimseyle sohbet etmeden uzakta kalmayı tercih etti.

AĞAR VE EKEN’DEN SON GÖREV

Yazıcıoğlu’nun cenazesine eski Emniyet Müdürü ve DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile emekli yarbay Korkut Eken de katıldı. Eski Başbakanlardan Tansu Çiller de TBMM’deki törene katılanlar arasındaydı.

İLK GELEN BAHÇELİ OLDU

Meclis’teki tören alanına ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli parti yöneticileri ile birlikte törene katıldı. Ülkücüler MHP liderinin elini öptü.

ÇARKIN DA CENAZEDE

Susurluk hükümlüsü eski özel timci Ayhan Çarkın da Muhsin Yazıcoğlu’na son görevini ifa etmek için Kocatepe Camii’nde yapılan cenaze törenine katılanlar arasındaydı.

Türk Cumhuriyetleri’nden temsİlcİler de katIldI

Yurdun dört bir yanından ve diğer Türk Cumhuriyetleri’nden gelenler ellerinde Yazıcıoğlu’nun fotoğraflarının bulunduğu dövizler, parti flamaları ve Türk bayrakları taşıdı. Kalabalık grup Türkistan başta olmak üzere Türk Cumhuriyetleri’nin bayraklarını da açtı. Yazıcıoğlu’nun cenazesini taşıyan ambulansın bulunduğu kortej, TBMM’deki tören için hareket etti. Partililer, ambulansın arkasında “Türk ve İslam aleminin başı sağ olsun” yazılı pankart taşıdılar. Kortej, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ve İnönü Bulvarı güzergahını izleyerek, TBMM’ye ulaştı.

TACETTİN DERGAHI’NDA ZEMZEMLE TOPRAĞA VERİLDİ

Yazıcıoğlu’nun cenazesi, BBP Genel Merkezi’nden kalabalık eşliğinde Mehmet Akif Ersoy’un evinin bulunduğu Tacettin Dergahı’na getirildi. Dergahın girişinde bulunan alanın defin için kazıldığı ancak SİT alanı olması nedeniyle Kültür Bakanlığı’nın karşı çıkması üzerine Yazıcıoğlu’nun cenazesi dergahın arka kısmına defnedildi. Yazıcıoğlu’nun kabrine ilk toprağı kızı Firuze Yazıcıoğlu attı. Medine, Söğüt, İstanbul ve Sivas’ın yanı sıra çeşitli illerden getirilen toprakların konulduğu mezara, zemzem ve gül suyu döküldü.

MECLİS’TEKİ SIRASINA KARANFİL

Yazıcıoğlu, TBMM Genel Kurulunda da anıldı. Saat 15.00’de toplanan Genel Kurul, çalışmalarına başlamadan önce, Yazıcıoğlu için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. TBMM genel kurul salonunda, Yazıcıoğlu’nun oturduğu sırada ise kırmızı ve beyaz karanfillerle, fotoğrafı yer aldı.

Haberin Devamı