Gazete Vatan Logo

Rahmi M. Koç Müzesi’nde gezin, görün, tasarlayın

Rahmi M. Koç Müzesi’nde uygulanan eğlenceli eğitim programıyla çocuklar gezecek, görecek ve tasarlayacak.

Rahmi M. Koç Müzesi, yoğun bir öğrenim yılını gerisinde bırakan çocuklara eğlenceli bir gezi ve eğitim ortamı sunuyor. Rahmi M. Koç Müzesi’ndeki Eğitim Atölyesi’nde yaz dönemine özel olarak yeni bir uygulamaya gidiliyor. Çocukların hedefleri ve davranışlarına uygun olarak seçilen “Tasarım Atölyeleri” miniklerin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Rahmi M. Koç Müzesi’ndeki “Yerden Göğe-Model Uçak Sergisi” ve “Retro Arabalar Sergisi”ni gezecek olan çocuklar ardından Tasarım Atölyeleri’nde gördüklerini hayal dünyalarıyla bütünleştirme fırsatı yakalayacaklar. Yaz dönemi boyunca her Çarşamba ve Cuma günleri “Maketten Taşıtlar ile Benim Uçağım isimli Tasarım Atölyeleri” çocukları bekliyor olacak.

Gelişim ve öğrenimin çok yönlü sosyal, kültürel çevreler içinde oluştuğunu bilen Rahmi M. Koç Müzesi, faaliyetleriyle çocukların sosyal, duygusal, zihinsel, bedensel, dil gelişim ve becerilerine katkıda bulunmayı, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi amaçlıyor.

5-8 yaş arasındaki minikleri bekleyen “Maketten Taşıtlar” atölyesi saat 11.00-12.30 arasında yapılacak. 9-12 yaş arası çocuklarla yapılacak olan “Benim Uçağım” atölyesi ise 13.30-15.00 arasında gerçekleştirilecek. Atölyeler 25 TL ile ücretlendirilecek. Her Çarşamba ve Cuma günleri yapılacak olan atölyeler hakkında M. Rahmi Koç Müzesi’nin eğitim bölümünden detaylı bilgi alınabilir.

Haberin Devamı