Gazete Vatan Logo

Ragıp Zarakolu'ya ağır suçlamalar

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oy birliği ile kabul edilen 2400 sayfalık iddianamede yayıncı Ragıp Zarakolu da 129. sırada sanık olarak yer aldı.

KCK iddianamesinde yayıncı Ragıp Zarakolu’nun terör örgütünün hiyerarşisi içerisinde yer almamakla birlikte bilerek ve isteyerek terör örgütüne yardım ettiği ileri sürüldü. İddianamede Ragıp Zarakolu’nun terör örgütünün dağ kadrosuna silahlı militan ve şehir merkezlerindeki hücrelerine eleman yetiştirilmesine katkıda bulunduğu savunuldu

147’Sİ TUTUKLU 193 SANIKLI DAVA

Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik hazırlanan ilk iddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oy birliği ile kabul edildi. Savcı Adnan Çimen tarafından hazırlanan iddianamede Prof. Büşra Ersanlı ve yayıncı Ragıp Zarakolu’nun aralarında bulunduğu 147’si tutuklu 193 sanık yer alıyor.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN HİYERARŞİSİ İÇİNDE DEĞİL"

2400 sayfalık iddianamede yayıncı Ragıp Zarakolu ise 129. sırada sanık olarak yer aldı. KCK iddianamesinde yayıncı Ragıp Zarakolu’nun terör örgütünün hiyerarşisi içerisinde yer almamakla birlikte bilerek ve isteyerek terör örgütüne yardım ettiği anlatıldı. Şüphelinin konumu gereği akademinin terör örgütünün eğitim yuvası olduğunu algılamamasının akıl ve mantıkla çeliştiği kaydedildi.

"ZARAKOLU DA SİYASET AKAMEDEMİSİ’NDE DERS VERDİ"

İddianamede, Zarakolu’nun KCK terör örgütünün şehir merkezindeki yapılanmalarına ve dağ kadrosuna eleman yetiştirme merkezi gibi işlev gören siyaset akademisinde ders verdiği anlatıldı.

"EĞİTİM FAALİYETİ OLARAK GÖRÜLEMEZ"

Bu faaliyetin yalnızca bir eğitim faaliyeti olarak görülemeyeceği kaydedilen iddianamede, sınıflarda ve koridorlarda terör örgütünün ölen ve halen yaşayan militanlarına ilişkin fotoğraflar ve örgütün elebaşısı Abdullah Öcalan’ın posterleri bulunduğu ifade edildi. Aynı zamanda sözde birleşik bağımsız Kürdistan’a ilişkin bayrak asılı olduğu vurgulanan iddianamede böyle bir mekanın normal bir eğitim yuvası gibi kabul edilemeyeceği kaydedildi.

"ZARAKOLU’NUN YASADIŞI FAALİYETLERDEN HABERDAR OLMAMASI DÜŞÜNÜLEMEZ"

İddianamede, "Gizli tanık ve şüphelilerin ifadelerinde derslerin terör örgütünün ideolojik eğitimi şeklinde verildiği, eğitim programının Kuzey Irak’ta bulunan kamplardan farklı olmadığı, derslerde örgüt lideri hükümlü Öcalan’ın haftalık görüşme notlarının ve örgüt yöneticilerinden Karayılan’ın notlarının okunduğu beyanı karşısında, şüpheli Ragıp Zarakolu gibi araştırmacı bir şahsın yapılan yasa dışı faaliyetlerden haberdar olmadığının düşünülemeyeceği, yapılan faaliyet her ne kadar ders vermek gibi insani ve masum bir faaliyet olarak gözükse de, bu eylemin terör örgütünün eleman ve lojistik ihtiyacını karşıladığı" denildi.

"ELEMAN YETİŞTİRİLMESİNE KATKIDA BULUNDU"

Ragıp Zarakolu’nun terör örgütünün dağ kadrosuna silahlı militan ve şehir merkezlerindeki hücrelerine eleman yetiştirilmesine katkıda bulunduğunun vurgulandığı iddianamede, şüphelinin siyaset akademilerine bir katkısının da tam anlamıyla terör yuvası olan bu kurumları legalleştirme şeklinde olduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı