İstanbul Tiyatro Festivali başlıyor...

Dünya Festivalleri içinde önemli bir yeri olan İstanbul Tiyatro Festivali, 20’nci yılında yine birbirinden ilgi çekici prodüsiyonlara ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Festivalin efsane olmuş yönetmeni Dikmen Gürün’ün sanatsal vizyonunu şimdi Leman Yılmaz sürdürüyor. 3-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde yurt dışından 9, Türkiye’den 23 gösteri yer alıyor. Yönetmen Milo Rau’nun soykırım konusuna odaklanan “Nefret Radyosu”, Spymonkey topluluğu tarafından sahnelenen, Tim Crouch’un yönettiği “Shakespeare’in Bütün Ölümleri” ve Robert Lepage’ın etkileyici bir görsellkle donattığı “Needles and Opium” heyecanla beklediğim yapımlar. Yerlilere gelince... Festivalin Onur Ödülü sahibi Şahika Tekand, Beckett’in “Godot’yu Beklerken” oyununa sihirli dokunuşuyla bizi yerimize mıhlayacak. Yiğit Sertdemir’in Shakespeare metinlerinden hareketle yarattığı “Şizo Şeyks”, Aleksandar Popovski’nin Çehov’un eseri “Üç Kız Kardeş“ yorumu, Mehmet Ergen’in sahneye koyduğu Elif Şafak’ın ünlü romanı “Baba ve Piç“, öncelikli izleyeceğim oyunlar. Eyüp Emre Uçaray’ın “Vibratör Oyunu”nu, Bülent Emin Yarar’ın “Macbeth”ini, Mark Levitas’ın “Köpeklerin İsyan Günü“nü de listeme aldım. Sergiler, atölyeler, söyleşiler... Bu festival İstanbul’a çok yakışıyor. Siz de kıymetini bilin ve festival heyecanına katılın.
İstanbul Tiyatro Festivali başlıyor...
Antalya, Şehir Tiyatrosu’na kavuştu
Antalya’da bir şehir tiyatrosunun kurulması oldu son derece sevindirici. Yıllardır belediye tiyatrosu kimliğiyle Antalyalılara ulaşan topluluk, Mehmet Özgür’ün sanat yönetmenliğinde çok güzel işlere imza atıyor. Tiyatronun kuruluşunu Engin Alkan’ın yönettiği, Hasibe Aygül Özgür (Juliet), Mustafa Doğan Ayhan (Romeo), Osman Kot (Shakespeare) ve Koray Akça’nın rol aldığı “Tarla Kuşuydu Juliet” oyununun galasıyla kutladık. Alkan’ın renkli, canlı rejisi oldukça beğeni topluyor.
İstanbul Tiyatro Festivali başlıyor...
Shakespeare’i yakından tanımak için kaçırmayın
Bu yıl Shakespeare’in ölümünün 400’üncü yılı dolayısıyla ünlü yazarı odak noktasına alan pek çok etkinlik düzenleniyor.
Sahnede izlemenin yanı sıra Shakespeare’in felsefesine daha yakınlaşmak isterseniz Moda Sahnesi’ndeki sekiz haftalık seminere katılabilirsiniz. Emine Ayhan’ın yürüteceği seminerde Macbeth’den Hamlet’e, Kral Lear’dan Venedik Taciri’ne yazarın tiyatro metinleri üzerinden sorgulamalar yapılacak. Seminer 14 Mart’ta başlıyor.
70’lerden günümüze ‘modern ve çağdaş sanat
Çağdaş sanatın üretimine ve dolaşımına katkıda bulunmak amacıyla, Sanat Danışmanı Sevil Dolmacı ve iletişim sektörünün tanınmış isimlerinden Banu Birkan’ın birlikte kurduğu Art Base Project; kişiye özel koleksiyon sunumu ile çağdaş sanat dünyasına yenilikçi bir giriş yaptı. “70’lerden Günümüze Modern ve Çağdaş“ sanat koleksiyonu, 18 Nisan tarihine kadar Sevil Dolmacı Art Concultancy’de görü Art Base Project’in ilk etkinliği olan “70’lerden Günümüze Modern ve Çağdaş“ sanat koleksiyonu, 18 Nisan tarihine kadar Sevil Dolmacı Art Concultancy’de, sanatseverleri bekliyor. Sanat eseri-sanatçı ve izleyici arasında birlik ve iletişim kurmayı hedefleyen bu özel sanat koleksiyonunu görmek isteyenler, önce randevu alıyorlar.
İstanbul Tiyatro Festivali başlıyor...
Erol Akyavaş, Ergin İnan, Burhan Doğançay, Adnan Çoker, Ömer Uluç gibi sanatçıların önemli dönemlerine ait eserlerini ise alanında uzman sanat danışmanları, teknik bilgileri, dönemleri ve hikayeleri ile konuklara özel bir sunumla anlatıyorlar.
Türk sanatçılarının, sanat tarihi açısından önemli dönemlerine ait seçme eserlerin yer aldığı koleksiyonda, Burhan Doğançay’ın 1979 tarihli, nadir bulunan Kurdela ve 80’lerden Gloomsy News serisinden iki eseri, Erol Akyavaş’ın 80’lerden kaligrafiyi referans aldığı bir eseri, Paris Okulu sanatçılarından Selim Turan’ın yağlı boya eserleri, Neşet Günal’ın Köpekli Kız’ı, 80 lerden Adnan Çoker’in ilk minimalist işleri, Ömer Uluç’un 90’lardan Figür ve Tavşan’ı, 90’lardan Seyhun Topuz’un minimalist heykelleri yer alıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR