Yeni sezonda bu oyunları mutlaka görmelisiniz

Yeni yılda ülkemize ve dünyaya ‘huzur ve barış‘ dileklerimizin yanına ‘daha çok sanat, daha çok duyarlılık’ dileklerini eklesek hiç de fena olmaz. Birbirinden farklı oyunlar, bu sezon bizleri bekliyor.

Şehir Tiyatrosu’nun nitelikli oyunları

Şehir Tiyatroları’nda seyretme fırsatı bulduğum iki oyun hafızaya kazınacak nitelikte. İlki Afife Jale ile Bedia Muvahhit’in yaşamından kesitler sunan ‘Hayal-i Temsil’. Diğeri bir tiyatroyu yönetmeye çalışan iki kadının hikayesine odaklanan ‘Sonsuz Öykü‘. Her iki oyun da usta işi rejisi, zengin dekoruyla zamanın nasıl geçtiğini fark ettirmiyor.

Yeni sezonda bu oyunları mutlaka görmelisiniz

Oğuz Atay’ın gözünden aydınlar...

Değerli yazar Oğuz Atay’ın tek oyunu ‘Oyunlarla Yaşayanlar’, Balkonda Sanat tarafından Prof. Erhan Tuna’nın rejisiyle sahneleniyor. Oyun, kendi küçük dünyasını idare etmeyi başaramadan toplumsal çıkarsamalara girişen aydınların durumunu eleştirel bir bakış açısıyla gözler önüne seriyor. Süleyman Atanısev, bu küçük aydın tiplemesini incelikle yansıtıyor.

Yeni sezonda bu oyunları mutlaka görmelisiniz

İkincikat’a çıkmaya değer

İkincikat Karaköy, birbirinden renkli oyunları seyirciyle buluşturuyor. Bunlardan ikisini gördüm. ‘Kar Küresinde Bir Tavşan’ ve ‘Kasap’ görülmeye değer. ‘Kar Küresinde Bir Tavşan’ hayatın tam içinden bir kesiti sunarken ‘Kasap’ bizi şimdi fantastik gibi görünen ama gelecekte belki de normal karşılanacak bir dünyaya götürüyor.

Haberin Devamı

Yeni sezonda bu oyunları mutlaka görmelisiniz

Son Zenne’yi mutlaka izleyin

Bo Sahne’de sahnelenen Serdar Saatman’ın yazıp yönettiği ‘Son Zenne’, son zamanlarda çok beğendiğim oyunlardan biri. Oyun, toplumun cinsiyetçi bakış açısına maruz kalmış üç kişinin bir müzikholün bodrum katında geçen ilişkilerine dayanıyor. Başta Yarkın Ünsal olmak üzere, Sevtap Özaltun ve Cansu Fırıncı başarılı oyunculuklarıyla göz dolduruyor.

DİĞER YENİ YAZILAR