Tiyatro Festivali’nin büyük sürprizi: Wajdi Mouawad

Dünyaca ünlü tiyatro yazarı Wajdi Mouawad, İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında izleyiciyle buluşacak. Oyununu kaçırmayın derim!

Tiyatro Festivali’nin büyük sürprizi: Wajdi Mouawad

Paris’teki La Colline Ulusal Tiyatrosu, aynı zamanda tiyatronun sanat direktörü de olan yarı Lübnanlı yarı Québécli bir tiyatro yazarı, yönetmeni, oyuncusu Wajdi Mouawad’nun “Yalnız” adlı oyunuyla İstanbul Tiyatro Festivali’nin konuğu oluyor. Mouawad, 2010 yapımı ve Oscarlı “İçimdeki Yangın”ın da yazarı. Mouwad’ın oyunları, Lübnan’daki iç savaştan kaçarak Fransa ve Kanada’da göçebe hayatı yaşayan ailesiyle birlikte içine düştüğü kimlik arayışı ve kültürel yabancılaşmanın izlerini taşıyor.

Wajdi Mouawad, “Yalnız” oyununda doktora öğrencisi Harwan rolünde zihninin dehlizlerinde öfkesi, isyanları ve yalnızlığıyla boğuşurken, ölen babasıyla büyük bir hesaplaşmanın girdabına giriyor. Avignon Festivali’nin de favorilerinden olan Yalnız’ı kaçırmayın derim. (Oyun, 24 ve 25 Kasım’da Zorlu PSM’de.)

Tiyatro Festivali’nin büyük sürprizi: Wajdi Mouawad

Nihayet yepyeni bir müzikal

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın bu sezon sahnelemeye başladığı “Bak Bizim Şarkımızı Çalıyorlar”ı prodüksiyon olarak başarılı buldum. Eğlenceli Broadway oyunlarından tanıdığımız oyunun yönetmenliğini Ersin Umulu üstleniyor. Özge Özder ve Ali Mert Yavuzcan çok uyumlu bir ikili olarak tüm oyunu sürüklüyorlar. Oyunda, şöhretli ancak takıntılı bir besteci olan Vernon ile ona hayran, söz yazarı Sonia’nın yaratıcı iş birliği ve fırtınalı duygusal ilişkileri anlatılıyor. Çok keyif alacağınızdan eminim. (Bugün 15:30, yarın 20:30, Üsküdar Musahipzade Sahnesi)

Haberin Devamı

Tiyatro Festivali’nin büyük sürprizi: Wajdi Mouawad

Bir Baba Hamlet

Sezon başında izlenen kaliteli komediler sezonun daha keyifli geçmesini sağlıyor.

Bunlardan ilki; Şevket Çoruh’un Murat Akkoyunlu ile birlikte sahnelediği “Bir Baba Hamlet”. İkili oyunu babalar gibi sahneliyor.Shakespeare’in Hamlet’ini sahnelemeye çalışan iki oyuncu, seyircileri kahkahaya boğuyor. Akkoyunlu’nun enerjik oyunculuğu, sesi ve sahne sıcaklığı müthiş. Çoruh yıllardır sahneden uzak olmasına rağmen sahne ritminden bir saniye bile çalmıyor. (Bugün 20:30, Baba Sahne) Tiyatronun iki duayeni Ayşen Gruda ile Mahmut Gökgöz, Jest Tiyatro’nun “Kırkından Sonra” oyununuda bir araya geliyor. İki yetişkinin karşılaşmalarını, birbirlerini garipsemelerini ve yakınlaşmalarını konu alan keyifli oyun bugün 20:30’da Tiyatro Ak’la Kara’da...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR