Yeni sezonun kaçırılmayacak oyunları

Tiyatro sahnelerinin yeni sezonda bizi bekleyen oyunlarını, kaçırmayın...

Atatürk’ü başka bir gözden izleyin

Tiyatro Ak’la Kara’nın “Atatürk-Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır” adlı oyununda Atatürk’ün 1932 yılına kadar başyaverliğini yapan Rusuhi Bey’in gözünden Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerinin nasıl ve hangi şartlar altında gerçekleştiğini izleyeceğiz. Rusuhi Bey’in gerçek günlüklerine dayanarak yazılan Atilla Şendil’in yöneteceği oyunda Rusuhi Bey’i, onun gerçek torunu olan Savaş Özdural canlandıracak.

Yılın kahkaha bombası

Tiyatro Keyfi, sezona temposu hiç düşmeyen, kahkaha dolu bir komediyle giriyor. Bekir Aksoy, Çiçek Dilligil, Kemal Başar ve Defne Bölükbaşıoğlu’nun oynadığı “Çocuk İstiyorum”, hayat, evlilik ve ilişkiler üstüne incelikli, güncel, şahane bir komedi.

Antalya seyircisi tiyatroyu seviyor

Antalya Şehir Tiyatroları, bu sezon Nazım Hikmet’in, Rusya’da geçirdiği dört yılın ardından yazdığı ilk oyunu Kafatası’nı Engin Alkan’ın rejisiyle sahneleyecek.

Türkiye’nin tek ödenekli kukla tiyatrosu olan AŞT Kukla Tiyatrosu Birimi ise yazar-yönetmen Jacques S. Matthiessen rejisiyle sahneye taşınacak olan “Elbise Var İnsan Yok, İnsan Var Elbise Yok” ile Martynas Lukosius’un sıra dışı rejisiyle “Farklı” ouyunu sahneleyecek.

Haberin Devamı

Sadece izlemek yetmez!

Kumbaracı50, tiyatro ve oyun aracılığıyla; nefes almak, beraber üretmek için her meslekten çalışan yetişkinleri salı akşamları “ondokuzotuz” kursuna davet ediyor. Kursun sonunda “ondokuzotuz”un oyuncuları çalıştıkları oyunu Kumbaracı50’de sahneleme şansı yakalayacak.

(12 Eylül’de başlayacak.)

Usta yönetmenler Eskişehir’de

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2017-2018 tiyatro sezonuna dört yeni oyunla başlıyor. “Bir Şehnaz Oyun”, Turgut Özakman ve Ergin Orbey’in anısına 100’üncü oyun olarak Murat Atak’ın rejisiyle sahneleniyor. Nazım Hikmet’in “Memleketimde İnsan Manzaraları” adlı oyunu, Haldun Dormen’in sahneleyeceği “Oyunun Oyunu” ve Tolga Özenç Özençel’in yazıp yönettiği “Evcil”, ise ekimde seyircisiyle buluşacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR