Gazete Vatan Logo

Radovan Karaciç'in Avukatına günlük bin dolar ödenmiş

BM Savaş Suçları Mahkemesi'nin muhakeme vetiresinde soykırım suçlusu Radovan Karaciç'i müdafaa eden Amerikalı avukat Peter Robinson'a günlük 1.000 Dolar ödediği ortaya çıktı.

Radovan Karaciç'in Avukatına günlük bin dolar ödenmiş

Lahey'deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'ne müracaat ederek Bosnalı Sırpların eski Lideri Radovan Karaciç'in soykırımdan suçlu bulunduğu hükmünü temyize götürmek için son başvuru tarihinin üç ay ertelenmesini talep eden avukat Peter Robinson, müracaatında verdiği detaylarda günlük 1,000 Dolar ödeme aldığını da ortaya koydu.

Balkan Insight'ın haberine göre Karaciç'in avukatı kaynak yetersizliği ve dosyanın büyüklüğü nedeniyle temyiz başvurusu tarihini daha evvel 90 gün erteleyen mahkemenin bu tarihi bir kez daha 90 gün ileriye atmasını talep etti. Karaciç'in daha evvel kendisinin hukuki müdafaası için daha fazla fon talep ettiğini lakin bu talebe cevap alınamadığını da kaydeden avukat, kendisinin ise saat başı 125 Dolar (günlük 1,000 Dolar) ücretle çalıştığını da kaydetti.

Mart ayında Srebrenitsa soykırımı dahil olmak üzere insanlığa karşı işlenen suçlar nedeniyle 40 yıl hapse mahkum edilen Karaciç, mahkemenin hükmünün "canavarca" olduğunu iddia ederek temyize gideceğini duyurmuştu. kaynak:Zambak.ba

Haberin Devamı