Gazete Vatan Logo

Raco'nun çevresindeki terör mevzileri vuruluyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik 35 gündür sürdürdüğü 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında, Raco beldesinin çevresindeki terör mevzileri havadan ve karadan vuruluyor.

Raco'nun çevresindeki terör mevzileri vuruluyor

TSK 'ya bağlı komando birlikleri ve ÖSO güçleri, Raco Dağı eteklerine kadar tüm köyleri ele geçirdi. Raco merkezden sivillerin çıkması yönünde uyarı yapılırken Raco'nun etrafındaki YPG ve PYD nin mevzileri vuruluyor.

ÖSO tarafından Azez bölgesinden Raco ve Cinderes bölgelerine çok sayıda birlik kaydırıldı. ÖSO kaynakları yaptıkları açıklamada Raco ve Cinderes merkezinin alınmasının an meselesi olduğunu bildirdi.

"RACO MERKEZİ ÇOK KISA BİR SÜRE İÇİNDE ALINACAK"

Raco'da da bulunan ÖSO Livai Şimal grubundan askerler Raco merkezinin çok kısa bir süre içerisinde alınacağını söyledi.

5 ÖNEMLİ NOKTADAN BİR TANESİ

Raco ve Cinderes, Afrin'e bağlı 5 önemli nahiyeden ikisini oluşturuyor. Bu iki önemli merkezin ele geçirilmesiyle Afrine yönelik operasyonlar hız kazanacak.

BUGÜN 2 KÖY ALINDI

Bugün TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeybatısındaki Racu beldesine bağlı Maskah ile güneybatısındaki Cinderes beldesine bağlı Bafler köyünü teröristlerden kurtardı. Bafler Köyü'nün kritik bir önemi var.

TSK ve ÖSO artık Afrin merkezine giden kritik önemdeki Cinderes beldesinin çok yakınlarında. Cinderes kuşatması devam ediyor. Teröristlerin Kilis boyunca Türkiye sınırı ile bağlantısı kesilmişti. Batı'daki Raco'nun Türkiye'ye doğru sarkan batı yamaçları da teröristlerden temizlendi.

Haberin Devamı

Kuzeyde sadece Gaziantep ile Kilis il sınırlarının buluştuğu noktada yaklaşık 5 kilometrelik bir alan teröristlerin denetiminde.

Güneyde Cinderes ile Raco arasında ise 5 kilometrelik bir hatta teröristler bulunuyor. İki ayrı bölgedeki 5'er kilometrelik hatların da alınmasıyla teröristlerin Türkiye sınırıyla bağlantısı kalmamış olacak.

Esad rejimine bağlı milislerin Cinderes'in güneydoğusunda Zehra bölgesinden Afrin'e sızma girişimine karşı Türk topçusunun teyakkuzda beklediği öğrenildi.

ERDOĞAN STRATEJİYİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada Afrin'de hakim tepelerin büyük bölümünün teröristlerden temizlendiği bilgisini verdi. Siviller nedeniyle harekatın dikkatli ilerlediğini vurgulayan Erdoğan, "Eğer biz Afrin’de sivil-terörist ayrımı yapmasaydık harekat çoktan bitmişti" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekatı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı