Gazete Vatan Logo

Raco dağının etekleri ateş altında

Afrin’de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Raco Dağı’nın etekleri ateş altına alındı. Havadan ve karadan günboyu terör hedefleri bombardımana tutuldu.

Raco dağının etekleri ateş altında

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Raco Dağı’nın eteklerinde bulunan Şeyh Hadid bölgesi bombalanmaya devam ediyor.

Karadan Fırtına Obüsler ve Çok Namlulu Roketatarlar belirlenen terör hedeflerini art arda bombaladı. F-16 ve Atak Helikopterleri de havadan terör hedeflerini ateş altına aldı. Temizlenen köylere sızmaya çalışan teröristler tespit edilerek etkisiz hale getirildi.

F-16 savaş uçaklarının vurduğu hedeflerden yükselen dumanlar, Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki köylerden görüldü.

BÜLBÜL VE DARMIK KIRSALI DA VURULUYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tank ve obüsler Afrin’in kuzeyindeki Bülbül ve Darmık dağları çevresinde bulunan YPG mevzilerini tek tek vuruyor.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birlikler tarafından Suriye’nin Afrin bölgesindeki operasyon 41’inci gününde devam ediyor. Harekat kapsamında Afrin’in doğu, batı ve kuzeyindeki köylerde ilerleyiş sürerken, Kilis Gülbaba bölgesinde konuşlu topçu birlikleri ise YPG’ye ait mevzileri tank ve obüslerle yerle bir ediyor. Darmık Dağı ve güneydoğusunda bulunan Bülbül Dağı kırsalındaki mevziler topçu atışları ile imha edilirken, ÖSO birlikleri ise güneye doğru ilerlemeye devam ediyor.

Haberin Devamı