Gazete Vatan Logo

Raco’da hatlar birleşti

Zeytin Dalı Harekatı’nın 33’üncü günü geride kaldı.

Raco’da hatlar birleşti

Önceki gün Azez ile Bülbül bölgesi arasındaki bölge birleştirilmişti. Bölgede mayın temizleme ve tuzaklara karşı çalışmalar yapılırken, ÖSO birliklerinin birleşen bu bölgeden Afrin’e doğru büyük harekata hazırlandığı bildirildi. Dün alınan köylerle de Raco hattı birleşti. TSK ve ÖSO, Kilis ilinin karşısına düşen Suriye topraklarında, Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Uverkan köyünü YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtardı.

90 nokta kurtarıldı

Önceki gün de Dayr Savvan köyü kurtarılarak, teröristlerin Afrin’de Kilis’le olan sınır teması kesilmişti. Uverkan köyünün alınmasıyla harekat, güneye doğru derinleştirilmiş oldu. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’in 5 beldesinde biri belde merkezi, 62’i köy, 6’sı köy altı yerleşim ve 20’si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait üs olmak üzere 90 noktayı örgütten kurtarmış oldu.

1780

Genelkurmay Başkanlığı, 65’i son 24 saatte olmak üzere harekâtın başından bu yana toplam 1780 teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı.

Haberin Devamı