Gazete Vatan Logo

Quatmanlar'dan Efes'e desteğe devam

Selçuk'taki Meryemana Evi'nin restorasyonuna finansör olan Amerika'daki Quatman Ailesi, Papa 16. Benedikt'in Selçuk'taki hac ziyaretinin konuğu oldu, destek sözü verdi

Amerika'da yaşayan Katolik Quatman Ailesi tarafından 1950'li yıllarda Quatman Vakfı, Meryem Ana'yı Efes'e getiren, İsa'nın havarilerinden Saint Jean'ın adına yaptırılmış kilisenin restorasyonunu üstlendi. Vakıf, Şirince Köyü'ndeki kiliseyi de restore ettirdi, Meryemana Evi'nin onarımına parasal katkı sağladı. Vakıf Başkanı Josef Quatman, Papa 2. Jean Paul'ün 30 Kasım 1979'daki Meryemana Evi'ni ziyaretine özel olarak davet edildi. Şimdi de Quatman'ın oğlu George Bernard Quatman ve kuzenleri, Papa 16. Benedikt'in 29 Kasım'daki Meryemana ziyaretine Vatikan tarafından özel olarak çağrıldı.

Dünkü ayine katılan Quatmanlar, bugün de Meryemana Evi'ni ziyaret ederek Amerikalı rahibe Antonia'dan bilgi aldı. George Bernard Quatman, "Bu ayine davet edildiğimiz için çok mutluyuz. Vakıf olarak bu bölgede çalışmaları destekleyeceğiz. Kiliselerin restorasyonuna katkılarımız sürecek" dedi.